Pârtiile deschise la Sinaia. Pericol de avalanșă pe drumul dintre Sfânta Ana și Poiana Stânii din Masivul Bucegi

Administratorii Gondolei Sinaia au anunțat, sâmbătă dimineață, că instalațiile pe cablu vor funcționa. La Sinaia toate pârtiile sunt deschise, iar turiștii nu s-au lăsat așteptați. Salvamontiștii atrag atenția că există risc de avalanșă în Bucegi.

Administratorii Gondolei Sinaia au anunțat, sâmbătă dimineață că în Valea Soarelui s-au înregistrat -13 grade Celsius.

Telescaunul Soarelui și-a început programul cu publicul la ora 08.45 și funcționează până la ora 16.00, iar Teleschi Valea Soarelui și-a început programul cu public la 08.45 și funcționează până la 15:50. Banda de la Cota 2000 este funcțională.

„Sunt deschise și amenajate toate pârtiile din golul alpin: Lăptici 1, Lăptici 2, Soarelui 1,2 și 3 (teleschi), Variantă, Valea Dorului 1 și Drumul de Vară. Pârtia Nouă nu este deschisă. Se lucrează la amenajarea ei”, au anunțat administratorii Gondolei Sinaia.

Meteorologii au anunțat că există risc însemnat de avalanșe în Munții Bucegi. La peste 1800 m, potrivit ANM, stratul instabil compus din zăpadă proaspătă sau recent depusă depășește pe alocuri 20-30 cm în partea superioară a stratului.

„La supraîncărcări oricât de mici, pe pantele suficient de înclinate, stratul instabil din partea superioară poate fi dislocat și poate aluneca peste cel vechi, declanșând de dimensiuni medii și în cazuri izolate chiar mari, îndeosebi în zonele cu acumulări mai importante de zăpadă. Stratul e pe alocuri consistent și între 1500 și 1800 m și există riscul declanșării unor avalanșe de dimensiuni mici și izolat medii, în zonele unde zăpada a fost spulberată de la altitudini mai mari. Sub 1500 m stratul are dimensiuni reduse”, a precizat ANM.

Avertismentul a fost lansat și de salvamontiștii din Sinaia, care au anunțat, sâmbătă, pe pagina de Facebook, că există pericol de avalanșă pe drumul dintre Sfânta Ana și Poiana Stânii.

Sursă Foto: Facebook – Gondola Sinaia

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0726 221 596 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău