Ministrul Muncii, Raluca Turcan, atac la cei care au beneficii financiare nejustificate de la stat. Se referea la asistați, nu și la pensiile speciale

Pe fondul nemulțumirii generale din rândul contribuabililor români, ca urmare a multor inechități sociale girate de legislație, guvernanții fac tot felul de declarații aparent de partea celor nedreptățiți, respectiv de partea contribuabililor care plătesc pentru a ține în spate două categorii: beneficiarii de pensii speciale care nu au nicio legătură cu ceea ce înseamnă contributivitatea și asiatații social care nu întorc spre comunități sevicii echivalente cu banii primiți. Doar că, declarații am mai auzit, iar până la fapte este cale legală lungă.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan: „Din nefericire, avem persoane care beneficiază de ajutorul social, de venitul minim garantat, beneficiază şi de ajutorul pentru sprijinirea familiei, au şi alocaţiile pentru copii, au şi ajutorul pentru încălzire.

Am făcut o evaluare şi există cumul chiar de şase-şapte beneficii de la stat fără să ai, totuşi, dovada că omul respectiv nu se complace în acest soi de abundenţă de beneficii în loc să intre pe piaţa muncii şi să se străduiască, aşa cum se străduiesc milioane de oameni în România.

Numărul beneficiarilor de ajutor social a scăzut în România în ultimii ani constant şi în acelaşi timp şi numărul celor care beneficiază de ajutorul de sprijin pentru familie, care este tot o formă de ajutor de la stat pentru familiile cu venituri scăzute a scăzut. Însă în privinţa ajutoarelor sociale, eu aş vrea să schimbăm puţin optica în raport cu acordarea acestora şi anume să încurajeze totuşi reîncadrarea în câmpul muncii pentru cei care pot să muncească, iar cei care nu pot cu adevărat să fie sprijiniţi.”

Ministrul Muncii susține că vor fi intensificate controalele în administrațiile locale și în celelalte instituții care gestionează sistemul de ajutoare sociale pentru ca banii să nu mai fie risipiți unde nu este cazul, unde oamenii pot să muncească dar nu vor.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0726 221 596 pe WhatsApp sau Signal

1 COMENTARIU

  1. A vorbit doar despre pensiile magistraților dar nici un cuvânt de pensiile /privilegiu ale parlamentarilor care muncesc doar câteva luni pe an restul timpului sunt în vacanță,de asemeni nici măcar în șoaptă nu a amintit de pensiile speciale/ nesimțite ale aleșilor locali s-a mulțumit în acest caz să proroge acordarea atât și nimic mai mult.Concluzia este lesne de tras Țurcanu este specialistă în vrăjeală.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău