Se întorc ”valorile” în țară. Primii 30 de români au fost expulzați din Marea Britanie, fiind pe ”lista neagră” a autorităților de acolo

Brexitul produce primele efecte, iar România se alege cu ce nu era bun în Marea Britanie. Nu pleacă de acolo cei cu forme legale, ci doar cei care au comis infracțiuni sau nu pot să probeze că muncesc legal, studiază sau unde locuiesc.

„Ne-au trimis înapoi în ţară, trebuie să ne apucăm de furat, muncă nu avem”, spunea unul dintre primii 30 de expluzați din Marea Britanie, într-o declarație la Digi24.

Acest prim lot repatriat ieri era compus în majoritate din condamnaţi pentru furturi sau tâlhării. Unii au fost eliberați mai repede din detenție, doar pentru ca britanicii să scape de ei, temându-se de recidive. 

Cei 30 de români expulzaţi au fost fie ridicaţi direct din închisori, fie din centrele pentru migranţi, în cazul celor eliberaţi condiţionat.

Conform Digi 24, la observația că fiind persoane care nu respectă în mod normal legea, pentru că au fost închise, s-ar putea să nu respecte nici carantina, premierul Florin Cîțu a recunoscut că acest risc există, dar a adăugat că există acest risc în cazul tuturor persoanelor, nu doar a celor de aici. „Există de fiecare dată și avem, am avut și în trecut situații și s-a acționat conform legii”, a dat asigurări premierul.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0726 221 596 pe WhatsApp sau Signal

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău