Circulație în condiții de iarnă pe mai multe drumuri, inclusiv în Prahova. Recomandările Centrului Infotrafic

Traficul rutier se desfășoară, luni dimineață, în condiții de ninsoare și lapoviță pe arterele rutiere din zona de Sud a țării, inclusiv în Prahova. Centrul Infotrafic a anunțat că se acționează cu material antiderapant, dar a lansat și un set de recomandări pentru conducătorii aflați în trafic.

Mai multe județe situate în zona de Sud a țării, inclusiv Prahova, se află sub cod galben de ninsori până luni, la ora 14.00.

Centrul Infotrafic a anunțat că se circulă în condiții de ninsoare și lapoviță pe arterele rutiere din zona de Sud a țării, unde se acționează cu material antiderapant pentru menținerea stării de viabilitate a carosabilului.

„Pentru a avea o deplasare în siguranță, în condițiile în care la nivelul țării sunt emise atenționări meteorologice sau hidrologice care vizează fenomene periculoase (inundații, ninsori viscolite, polei etc.), e important ca, înaintea de a porni în călătorie, să vă informați cu privire la starea drumului pe traseul pe care urmează să-l parcurgeți și să luați în considerare folosirea unor rute alternative”, recomandă Centrul Infotrafic.

Totodată, spun reprezentanții Centrului Infotrafic, „pentru siguranța participanților la trafic, conducătorii auto trebuie să-și asigure o bună vizibilitate din autovehicul, prin curățarea parbrizului, lunetei şi a geamurilor laterale, să adapteze viteza la condițiile carosabilului, astfel încât să poată efectua orice manevră în condiții de siguranță, să folosească frâna de motor pentru reducerea vitezei dacă circulă pe un carosabil umed sau alunecos”.

Centrul Infotrafic le reamintește conducătorilor auto că, pentru deplasarea pe suprafețe carosabile acoperite cu polei, gheață sau zăpadă, legislația rutieră prevede obligativitatea echipării autovehiculelor cu anvelope de iarnă.

Centrul Infotrafic a mai anunțat că, în Prahova, în special în zona de munte, carosabilul este acoperit cu zăpadă de 0-1 cm.

Secția de Drumuri Naționale Ploiești a acționat în cursul nopții de duminică spre luni cu 31 de autoutilaje pe DN 1, DN 1A, DN 71, DN 1B și DN 1D.

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău