Cum se decide intrarea unei localități în carantină? Explicațiile fără substanță ale lui Raed Arafat

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a fost întrebat la Digi 24 care sunt criteriile în funcție de care autoritățile decid intrarea în carantină a unei localități.

Arafat a declarat că intrarea în carantină se face pe baza unui sistem de notare în care sunt punctate toate restricțiile aflate în vigoare și după numeroase analize.

”Nu doar incidența de cazuri covid la mia de locuitori este luată în considerare, ci mai multe lucruri analizate de DSP. Se analizează un punctaj. Trebuie depășit mi se pare 60 de puncte pentru ca INSP să avizeze. S-a făcut pentru ca deciziile să nu fie arbitrare, la presiune, ci mai degrabă pe baza punctajului”, a explicat Arafat.

Acesta nu a oferit exemple concrete de criterii luate în considerare pentru analiza privind carantinarea sau nu a unei localități.

Arafat susține că măsurile din scenariul roșu, aplicate în peste 50 de localități din Prahova, inclusiv la Ploiești, pot influența pozitiv evoluția epidemiei.

”Toate măsurile generale luate pentru peste 3 la mie sunt bune: restaurante închise, teatrele, cinema. Sunt restricții de circulație noaptea, magazinele se închid la 9” a mai declarat Arafat.  Detalii pe digi24.ro

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău