DSP Prahova refuză implementarea proiectului 9SOS care reduce timpul de așteptare la call-center covid la un minut

În timp ce prahovenii testați pozitiv la covid sau considerați contacți direcți ai bolnavilor acuză timpul mare de așteptare pentru ca apelurile lor să fie preluate de DSP, un sistem modern al Fundației Romanian Business Leaders nu poate fi implementat în Prahova din cauza autorităților!

Invitat la Observatorulph.ro LIVE, Gabriel Aftenie, coordonatorul proiectului 9SOS, a declarat:

”Putem ajuta DSP Prahova să gestioneze eficient criza covid și nu numai. Sistemul 9SOS reprezintă un centru de comandă epidemiologic, în care sunt implicați angajați ai DSP, medici de familie, laboratoare de analize, unități școlare și sociale, precum cămine de bătrâni.

Este o metodă modernă și sigură de gestionare centralizată și de diseminare a informațiilor, care funcționează cu succes la DSP Brașov, unde au fost gestionate peste 60.000 de cazuri. Durata de preluare a unui apel variază între 30 și 90 de secunde. Am prezentat proiectul la DSP Prahova în aprilie, dar până acum nu am avut niciun răspuns. În prezent avem solicitări de la DSP-urile din județele Alba, Timiș, Cluj, Bihor, Mureș și Teleorman”.

Proiectul are și o aplicație dedicată pentru posesorii de smartphone-uri, singura pentru covid din România acceptată de Android și IOS.

Proiectul 9SOS nu presupune niciun efort financiar al instituțiilor publice, chiar și infrastructura fiind pusă la dispoziție, din donații și sponsorizări, de Romanian Business Leaders, o fundație a antreprenorilor români neimplicată politic.

Emisiunea Observatorulph.ro  LIVE cu Gabriel Aftenie, coordonatorul proiectului 9SOS poate fi urmărită aici:

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596