Respect! Ambasadorul Austriei a oferit alimente copiilor săraci din Ploiești. Politicienii locali doar îi mint în campaniile electorale

Isabel Rauscher, Ambasadorul Austriei la Bucureşti, a ales să marcheze Ziua Austriei alături de comunitațile dezavantajate din Ploiești, oferind pachete cu donații în alimente pentru 300 de familii din cartierele Mimiu și Dallas.

Cu sprijinul Organizației Umanitare CONCORDIA, care de 30 de ani are ca misiune ajutorarea copiilor, tinerilor și familiilor nevoiașe, au fost oferite alimente de bază, dar și produse de brutărie și patiserie realizate în cadrul atelierelor Școlii de Meserii CONCORDIA.

„Trăim în prezent vremuri provocatoare şi fără precedent, care ne-au schimbat complet modul de viaţă şi ne impun distanţare fizică faţă de semenii noştri. Tocmai în această perioadă, gesturile de solidaritate cu cei, pe care această izolare îi afectează cel mai mult, sunt extrem de importante. Eu am ales să fiu anul acesta, cu ocazia Zilei Naţionale a Austriei, împreună cu echipa Organizaţiei Umanitare Concordia alături de «familiile lor»,” a declarat Excelența Sa, doamna Isabel Rauscher, Ambasadorul Austriei la București.

Ultimele luni au fost extrem de dificile pentru familiile nevoiașe, o mare parte dintre membrii acestor comunități și-au pierdut locurile de muncă și cu greu au reușit să pună pe masă pâinea zilnică sau să ofere cele necesare copiilor pentru educație în contextul noilor provocări ale școlii online.

Acțiunea organizată pentru a marca Ziua Națională a Austriei, a reușit să aducă bucurie pentru 300 de familii cu peste 1000 de membri, care au primit donații în alimente oferite de doamna Ambasador Isabel Rauscher.

Pachetele cu donații au constat în alimente de bază precum cartofi, preparate din carne, dar au conținut și surprize dulci pentru cei mici.

În plus, elevii Școlii de Meserii CONCORDIA, ei înșiși tineri proveniți din medii vulnerabile, au fost bucuroși să ajute la prepararea unor produse proaspete precum turtă dulce, brioșe cu mere sau pâine.

Valoarea donațiilor cumulează 6.000 euro și a fost susținută în întregime de d-na Ambasador Isabel Rauscher.

Notă: Informațiile publicate sunt extrase dintr-un comunicat de presă al Organizației Umanitare CONCORDIA.

Galerie FOTO

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596