Marea curățenie din Ploiești continuă. Zonele care vor fi salubrizate în zilele următoare

Primăria Ploiești anunță continuarea programului ”Curățenie generală” care implică măturarea străzilor, aleilor și parcărilor; curățarea și spălarea mecanizată a arterelor de circulație rutieră și a stațiilor operatorului de transport public urban; curățarea manuală a rigolelor; lucrări de mentenanță a spațiilor verzi; colectare deșeuri la nivelul întregului oraș.

Comunicatul Primăriei Ploiești

Primarul Municipiului Ploiești, domnul Andrei Liviu Volosevici, a dispus demararea unui amplu program de curățenie și igienizare generală a orașului.

Programul s-a desfășurat, astăzi, în cartier Nord, unde au fost prezenți 40 de lucrători ai operatorului de salubritate și 115 angajați ai S.G.U., care desfășoară activitățile prevăzute în programul stabilit de municipalitate. De asemenea, au continuat lucrările de mentenanță a spațiilor verzi și în celelalte cartiere.

Până în data de 3 noiembrie 2020, astfel de activități se vor derula preponderent în zonele Cina, Gheorghe Doja, Castor – Polux, Republicii (până la str. Constantin Brezeanu), Transilvaniei – Poștei, Bereasca.

Programul “Curățenie generală”, decis de actualul executiv ploieștean, implică activități de curățenie și igienizare (măturarea străzilor, aleilor și parcărilor; curățarea și spălarea mecanizată a arterelor de circulație rutieră și a stațiilor operatorului de transport public urban; curățarea manuală a rigolelor; lucrări de mentenanță a spațiilor verzi; colectare deșeuri), la nivelul întregului oraș.

Reamintim că și reprezentanții Poliției Locale Ploiești vor fi prezenți în teren pentru a identifica și sancționa persoanele care vor fi depistate că depozitează și abandonează deșeuri pe domeniul public.

Totodată, s-a decis ca lucrătorii sociali, beneficiari ai ajutorului de profil, să fie incluși în aceste acțiuni de curățenie, programul de lucru al acestora urmând să fie coordonat de către Administrația Serviciilor Sociale Comunitare Ploiești.

În vederea susținerii  acestui amplu program s-a hotărât și demararea activității de montare a coșurilor stradale, cu prioritate pe arterele principale și zonele intens circulate din municipiul Ploiești.

Angajații operatorul de salubritate vor acționa, în cadrul Programului “Curățenie generală”, în ture, de luni până duminică. Se vor folosi și utilaje de specialitate, respectiv: buldoexcavator, autocamioane de capacitate medie și mare, precum și autovehicule pentru curățat mecanizat și spălare cu detergent a carosabilului.

Simultan, reprezentanții S.C. Servicii de Gospodărire Urbană Ploiești S.R.L. vor asigura, în toată această perioadă,  servicii de specialitate și vor sprijini acțiunile desfășurate în teren cu echipamente de profil.

Municipalitatea ploieșteană informează cetățenii că, în săptămânile următoare, operatorul de salubritate, S.C. Rosal Grup S.A.,  împreună cu S.C. Servicii de Gospodărire Urbană Ploiești S.R.L. vor derula etapizat, în toate cartierele, astfel de activități de curățenie și igienizare.

Administrația publică locală invită ploieștenii să susțină aceste acțiuni și să răspundă într-un mod pozitiv, printr-un efort comun de menținere a curățeniei, așa încât Ploieștiul să redevină un oraș curat și primitor.

“Ne întoarcem la normalitate.  Facem curățenie. Fiți responsabili! Păstrați curățenia!” – primar Andrei Liviu Volosevici

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596