O, ce veste minunată! Klaus Iohannis: „Cred că anul acesta ne vom întoarce la ce înseamnă sărbătoarea Crăciunului”

Cifrele din statisticile Covid nu arată deloc bine. Contestate sau nu, au ca rezultat impunerea unor măsuri.

România a trecut deja printr-o sytare de urgență, o bună parte a populației acumulând pe lângă inerentrele frustrări și probleme serioase de natură economică. Din păcate, la mai bine de o jumătate de an, după o vară în care libertatea părea să se reinstaureze, cifrele actuale ne pot întoarce în scenarii pe care nimeni nu le vrea.

Dacă ne mai uităm și la ceea ce se întâmplă în Europa, nu prea avem motive să stăm liniștiți. Franța tocmai a anunțat un lockdown în care doar școlile și sectorul alimentar ar urma să mai funcționeze.

Tensiunile sociale sunt potențate de neajunsurile economice și de problemele de natură religioasă. Nu aveau cum să nu se regăsească în conflicte de stradă, mai ales că politicienii opoziției profită de fiecare sensibilitate socială pentru a mai pune paie pe foc. Și nu vorbim aici doar de opoziția din România. Prea mici și neînsemnați în raport cu posibilitățile reale de a-și decide soarta, oamenii ajung să se păruiască pe străzi, nerealizând că indiferent de rezultat, nu ei sunt cei care vor avea ceva de câștigat.

Și pentru că dincolo de toate ne interesează România, declarațiile politice arată că trebuie să ne pregătim psihic pentru noi restricții. Se apropie Crăciunul și este suficient să ne amintim de reacțiile generate de interdicția de a merge la Sărbătoarea Învierii. Iată ce a declarat președintele Klaus Iohannis, întrebat în conferinţa de presă de la Palatul Cotroceni dacă ia în calcul să decreteze stare de urgenţă în perioada sărbătorilor de iarnă:

„Nu am luat în discuţie, nu s-a discutat un astfel de demers. Măsurile luate, restricţiile în vigoare sunt cele pe care le cunoaştem. 

Nu cred că sărbătorile de iarnă vor fi în acest an ca în alţi ani. Se va putea călători în mai puţine locuri, vor fi restricţii şi cred că anul acesta ne vom întoarce la ce înseamnă sărbătoarea Crăciunului – este sărbătoare în şi cu familia.”

Klaus Iohannis a reiterat miercuri, într-o conferință de presă, că în acest moment nu se impune o nouă carantină totală, așa cum a fost în primăvară.

”În acest moment”… nu, dar nu vă bazați pe acest moment, pentru că dinamica se poate schimba de la o zi la alta…

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596