Informare meteo de ploi torențiale și vânt puternic în Prahova. Anunțul ANM

Meteorologii au emis, vineri, o informare meteo de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă în mai multe județe, inclusiv în Prahova.

Astfel, potrivit ANM, atenționarea ANM este valabilă în intervalul vineri, 16 octombrie, ora 18.00 – sâmbătă, 17 octombrie, ora 10.00.

„În intervalul menționat, aria ploilor se va deplasa către estul și sud-estul teritoriului. Va ploua moderat cantitativ, iar local în Oltenia, Muntenia, Moldova și Dobrogea vor fi și manifestări de instabilitate atmosferică: averse ce vor avea și caracter torențial și descărcări electrice. În perioade scurte sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, izolat, 30…40 l/mp”, a anunțat ANM.

În cursul zilei de vineri, 16 octombrie, vor fi ploi și în jumătatea de vest a țării, unde izolat se vor consemna cantități de apă de 15…20 l/mp, a mai precizat ANM.

Potrivit meteorologilor, sâmbătă și duminică (17 și 18 octombrie) vremea se va ameliora sub aspectul precipitațiilor, dar va deveni rece pentru această perioadă, mai ales în vestul, centrul și nordul țării.

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596