Germania recomandă aerisirea frecventă a încăperilor ca cea mai simplă metodă anti-covid. Românii se feresc de ”curent”

0

Autoritățile germane au recomandat aerisirea încăperilor ca cea mai simplă măsură anti-covid. În România, ”teama de curent” face ca această metodă să fie utilizată foarte rar.

Recent, cancelarul german Angela Merkel a recomandat recent o măsură de protecție împotriva noului coronavirus simplă și aflată la îndemâna tuturor: aerisirea regulată a încăperilor. 

Silviu Gurlui, profesor la Facultatea de Fizică din Iaşi, a explicat la Digi24 de ce această măsură este eficientă și ne poate feri de infecția cu COVID-19, deși mulți români se feresc să țină toate geamurile deschise, de teama „curentului”. Medicii susțin că noțiunea de ”curent” nu există, fiind doar o vorbă populară fără efecte asupra organismului.

Acest virus este adaptat condițiilor de mediu. Acolo unde este o cantitate mai mare de virus trebuie să intervenim și cea mai simplă soluție – care în Germania se și aplică – este aerisirea acelei clădiri, acelui spațiu, pentru că aceasta duce la o dispersare a virusului și numărul lor pe centimetru cub este redus și atunci probabilitatea să ne infectăm se reduce simțitor”, a spus Gurlui la Digi24.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău