Testul rapid antigen pentru COVID se face la Dentirad Hospital Plopeni

Dentirad Hospital din Plopeni efectuează teste rapide antigen pentru COVID. Rezultatul este disponibil în 15 minute și are o acuratețe de 96,5%.Prelevarea probelor se face din faringe, ca și în cazul testelor RT-PCR și poate indica prezenţa infecţiei în momentul respectiv.

Metoda presupune recoltarea unei probe biologice din orofaringe prin intermediul unui tampon atașat la capătul unui bețigaș, prepararea probei folosind un buffer special, și testarea într-o casetă ce va identifica, urmare a unei reacții chimice,  prezența sau absența încărcăturii virale.

Deși nu substituie testarea PCR, se adresează, ca și aceasta, identificării acizilor nucleici specifici virusului și furnizează rezultatul într-un interval cuprins între 15 și 30 minute.

Pot fi folosite mult mai rapid față de momentul contactului, decât testele rapide pentru anticorpi specifici sau împreună cu acestea, în monitorizarea dinamicii infectării.

Prețul unui astfel de test este de 250 lei.

Pentru informații suplimentare și programări apelați ‎0785 213 305 sau scrieți un mesaj pe pagina de Facebook a spitalului. Sănătate! (P)

 

 

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău