”Afacerea adeverința”. Părinții din Prahova sunt obligați să plătească medicilor de familie zeci de lei pentru ca elevii să fie primiți la școală

1

Deși ministrul Educației a anunțat că părinții nu trebuie să vină cu avizul epidemiologic din prima zi de școală, aceasta fiind necesară doar în momentul în care copilul bolnav lipsește trei zile de la școală, în realitate lucrurile stau diferit.

Monica Anisie: ”S-a trimis o adresă medicilor de familie că nu mai sunt obligatorii adeverințele în prima zi de școală”

Ministrul Educației a anunțat duminica trecută, cu o zi înainte de începerea noului an școlar, că părinții nu mai sunt obligați să aducă la grădiniță sau școală adeverință medicală și aviz epidemiologic.

“Ministerul Sănătății a trimis o adresă reprezentanților medicilor de familie, direcțiilor de sănătate publică, prin care a precizat clar care sunt documentele pe care le pot elibera în această perioadă. S-a spus în mod clar faptul că avizul epidemiologic nu este obligatoriu acum, pentru că numai la momentul în care copilul lipsește trei zile de la școală, suferind de o boală, poate reintra în colectivitate pe baza avizului epidemiologic.

Este important să știe părinții că nu este obligatoriu să vină cu avizul epidemiologic în prima zi de școală. La fel și cu adeverința pentru educație fizică și sport. În prima lună de la începerea cursurilor pot prezenta această adeverință. Este o măsură pe care ministrul Sănătății a luat-o deja, a transmis-o deja si am transmis-o si noi în unitățile de învățământ, ca toată lumea să fie pregătită”, a spus Monica Anisie, potrivit digi24.ro.

În Prahova, birocrația nu a dispărut!

Numeroși cititori ne-au sesizat că reprezentanții unităților de învățământ unde își duc copiii le-au cerut totuși aceste documente medicale chiar din prima zi de școală!

Astfel, multe cadre didactice din Prahova solicită în continuare atât adeverință medicală, cât și aviz epidemiologic pentru primirea copiilor în colectivitate, chiar dacă aceștia sunt perfect sănătoși, spre disperarea părinților.

Aceștia sunt obligați să stea la coadă la cabinetele medicilor de familie și să plătească între 10 și 20 de lei pentru fiecare dintre cele trei adeverințe. Iar cei care au mai mulți copii plătesc peste 100 de lei!

”Medicul de familie mi-a făcut un pachet promoțional: 70 de lei pentru doi copii”

Un cititor ne-a transmis că pentru cei doi copii a plătit medicului de familie 70 de lei pe patru adeverințe. ”Cu acești bani puteam să iau rechizite sau ceva de îmbrăcat. Nu mi se pare normal. Am negociat cu medicul și mi-a făcut un pachet promoțional, dacă pot spune așa, altfel aș fi plătit și mai mulți bani!” a fost mesajul său.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

1 COMENTARIU

  1. Da, pai e bine ca a transmis duminica despre lipsa obligativitatii unui document cu valabilitate 48 de ore, care pentru a putea duce un copil la scoala incepand cu prima zi se obtine in vinerea dinaintea inceperii scolii, deci cu 72 de ore inainte. E logic, nu?

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău