Temperaturi de 30 de grade Celsius, în luna septembrie. Când se răcește vremea în Prahova

0

Vremea se va menține călduroasă în următoarele două zile, când mercurul în termometre va urca până la valori de 30 de grade Celsius. Ulterior, însă, meteorologii au anunțat o scădere a temperaturilor.

ANM a emis, luni, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni.  „Intervalul de prognoză va începe cu vreme frumoasă și caldă, chiar călduroasă la amiază, în special la câmpie.

„Până în data de 17 septembrie mediile maximelor se vor situa în jurul a 30 de grade. După acestă dată și până în 21 septembrie valorile termice vor marca o scădere, astfel că media acestora va ajunge la 20 de grade. Perioada următoare va fi caracterizată de o revenire sub aspect termic, ce va determina maxime, mediate regional, de 24…26 de grade. Regimul termic nocturn va avea un treseu asemănător, astfel că, în perioada 14 – 18 septembrie mediile minimelor se vor situa în jurul a 15 grade, apoi vor suferi o scădere spre 8 grade în 20 septembrie și vor crește ușor până la finalul prognozei spre valori, estimate mediat, de 12 grade”, a anunțat ANM.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi destul de redusă pe tot parcursul intervalului de
prognoză, cu excepția zilei de 18 septembrie când acestea se pot semnala cu caracter local.

La munte, potrivit ANM, temperaturile minime vor fi în medie de 10 grade în perioada 14-17 septembrie, apoi vor scădea brusc la 2 grade mediat regional în 19 și 20 septembrie și ulterior vor crește din nou până la medii în jurul a 8 grade.

„Ploile se vor semnala în 17 și 18 septembrie, iar în restul intervalului probabilitatea
apariției acestora va fi destul de redusă”, au anunțat meteorologii.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău