Ce se întâmplă cu legea pensionării mai devreme cu doi ani din cauza poluării în Ploiești și localitățile limitrofe

0

Legea adoptată de Camera Deputaților prin care locuitorii din Ploiești și din comunele situate la o distanță de 8 km de municipiu vor avea dreptul la reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, din cauza poluării nu a fost încă promulgată de președintele Iohannis.

Proiectul de lege a fost adoptat pe 25 august și a ajuns la Președinția României pe 30 august.

Pentru a intra în vigoare, legea trebuie promulgată de președinte și publicată în Monitorul Oficial.

Mai mulți cititori ne-au sesizat că un proiect similar, dar care vizează locuitorii altor orașe poluate din țară, a fost publicat în Monitorul Oficial din 10 septembrie, iar Ploieștiul și localitățile limitrofe nu figurează pe listă.

”Este vorba de un alt amendament la legea pensiilor, diferit de proiectul propus de mine și votat de colegii mei. Așteptăm ca legea să fie promulgată de președinte pentru a-și produce efectele” a declarat pentru observatorulph.ro inițiatorul legii, deputatul PSD Laura Fulgeanu Moagher.

Reamintim că, potrivit proiectului, locuitorii municipiului Ploiești și ai localităților Bucov, Valea Călugărească, Blejoi, Berceni, Strejnic, Bărcănești, Pucheni și Brazi, pe o rază de cel puțin 8 km de la marginea municipiului Ploiești, vor avea dreptul la reducerea vârstei de pensionare cu 2 ani, fără penalizarea prevăzută la art.65, alin.(4) din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău