Dezastrul de la spitalul județean din Ploiești schimbă radical procedura COVID. Asimptomaticii vor fi testați acasă, nu la UPU!

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, anunță schimbări majore în gestionarea pacienților suspecți de covid, după ce s-a convins că la spitalul județean de urgență din Ploiești zeci de persoane așteaptă chiar și două zile, în condiții improprii, rezultatele testelor.

”Pentru patologia COVID sau suspecţi, am avut discuţii dimineaţă la Ambulanţă, ceea ce înseamnă că toţi asimptomaticii vor fi testaţi acasă de Ambulanţă, urmând ca rezultatul confirmat sau nu să ducă aceşti pacienţi către spitalele care au patologie COVID sau non-COVID, în funcţie de rezultatul testului, pentru investigaţii suplimentare.

La spitalul județean din Ploiești avem o suprapopulare a UPU cu mulţi pacienţi care rămân în izolare în UPU, când ei ar trebui să fie în izolare în alte spitale sau în secţii care corespund cu comorbidităţile pe care le prezintă acel pacient până la venirea unui test.

Venirea unui test negativ – rămâne în acea secţie, venirea unui test pozitiv – este dirijat către spitalul suport, care în acest moment este Câmpina”, a declarat Tătaru, citat de spotmedia.ro.

Spitalele implicate ar trebui să aibă izolatoare

„Mai avem un spital – Băicoi – care va trebui să preia tot ce înseamnă infecţioase, după cum şi spitalul din Breaza, pe care va trebui să îl reaşezăm, şi spitalul din Drajna, pentru pneumologie.

Spitalul din Câmpina şi celelalte spitale vor trebui să îşi constituie acele izolatoare în care pacienţii pot fi testaţi acolo, nemaivenind aici, colmatând UPU, iar rezultatul testului va impune şi direcţionarea acestor pacienţi către spitale fază I, fază II sau suport pentru cei COVID pozitiv sau spitale de specialitate, pentru cei COVID negativ”, a explicat ministrul, potrivit sursei citate.

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596