Șase incendii de vegetație uscată, ieri, în Prahova. Suprafața afectată a fost de 3 hectare

Numărul incendiilor de vegetație uscată a crescut în ultima perioadă în Prahova. În ultimele 24 de ore, pompierii militari prahoveni au fost solicitați să intervină după ce focul a afectat o suprafață de 3 hectare.

„În ultimele 24 de ore, pompierii militari prahoveni au acționat pentru localizarea și lichidarea a șase incendii de vegetație uscată produse în localitățile Băicoi, Ploiești, Urlați, Brazi, Baba Ana și Podenii Noi”, a anunțat IJP Prahova.

Cauză probabilă de producere a acestor evenimente, a precizat ISU Prahova, „o constituie utilizarea focului deschis în spații deschise, cetățenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetației uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor”.

Suprafața afectată de foc a fost de aproximativ 3 ha.

„Având în vedere că în ultimele zile s-a observat o creștere a numărului de incendii de vegetație uscată, pentru evitarea producerii arderilor necontrolate în perioada imediat următoare, facem apel la cetățeni să respecte măsurile specifice de prevenire a incendiilor și să țină cont de faptul că utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vânt este interzisă. De asemenea, arderea resturilor vegetale se face numai în locuri special amenajate ori pe terenuri pregătite, cu luarea măsurilor ce se impun pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăți, asigurându-se supravegherea permanentă a arderii, precum și stingerea jarului după terminarea activității”, a precizat ISU Prahova.

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596