Amenzi în mijloacele de transport în comun din Ploiești, pentru nepurtarea măștii

0

Polițiștii au continuat, luni, la Ploiești, seria controalelor  privind respectarea măsurilor privind limitarea răspândirii Covid-19. Verificări au fost și în mijloacele de transport în comun, unde au fost depistate 29 de persoane fără mască de protecție.

Purtarea măștii în mijloacele de transport în comun este obligatorie pe durata stării de alertă. De asta s-au convins și 29 de persoane care au fost depistate fără mască de către polițiștii din Ploiești.

 „În cadrul acțiunii, au fost verificate 84 de autovehicule destinate transportului public de persoane, totodată conducătorilor auto și pasagerilor au primit recomandări din partea polițiștilor privind respectarea măsurilor de protecție individuală. În mijloacele de transport au fost identificate 29 de persoane care nu respectau obligația de a purta mască de protecție. Polițiștii au aplicat  29 de sancțiuni contravenționale  conform Legii 55 / 2020 și alte sancțiuni potrivit OUG 195/2002R  în valoare  de aproximativ 4.800 de lei”, a precizat IJP Prahova.

Precizăm faptul că pentru nepurtarea măștii în mijloacele de transport în comun, în spațiile publice închise, dar și în spațiile publice deschise în care se înregistrează aglomerație amenda este cuprinsă între 500 și 2500 de lei.

Foto cu caracter ilustrativ

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău