Internat și apoi izolat la domiciliu, un ploieștean infectat cu COVID din 22 iunie nu a primit concediu medical decât 7 zile

Viața unui ploieștean s-a schimbat complet acum o lună și jumătate, când a început să acuze primele simptome ale infectării cu coronavirus.

Bărbatul a fost testat pozitiv pe 22 iunie, apoi a fost internat până pe 4 iulie, iar la ieșire din spital a primit concediu medical pentru o săptămână.

Din 10 iulie el stă acasă pentru că DSP Prahova nu i-a eliberat adeverința în baza căreia medicul de familie să-i poată da concediu medical.

În plus, testările COVID, ale căror rezultate au fost atât pozitive, cât și negative, au fost plătite de pacient.

”Eu am avut noroc, pentru că a fost angajatorul înțelegător și  mi-a spus să nu revin până nu mă simt bine și sunt sigur că nu îi infectez pe alții. DSP-ul nu mi-a răspuns la telefoane, iar medicul de familie mi-a spus în continuare că nu mă lasă să mă întorc la muncă, pentru că n-am două teste negative consecutive, dar nici concediu medical nu mi-a dat” a declarat pacientul pentru libertatea.ro.

Medicii de familie susțin că în astfel de situații nu pot acorda concedii medicale.

”În absența acestui document de la DSP, nu putem să dăm concedii medicale. Iar DSP-urile sunt hiper-aglomerate cu anchetele epidemiologice, emiterea de certificate pentru pacienți, pe lângă activitatea pe care o au în afara contextului pandemic“, a declarat pentru sursa citată Raluca Zoitanu, coordonatorul Grupului Tinerilor Medici de Familie al SNMF.

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596