15% – procentul anunțat de ministrul Cîțu pentru creșterea alocațiilor, de la 1 august

1

După ședința de Guvern de luni, a fost anunțat și procentul care va reprezenta majorarea alocațiilor pentru copiii din România.

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, anunțase la începutul zilei că majorarea va fi între 10 și maxim 20 de procente, întrucât Guvernul nu dispune de mai fonduri mai mari. Au reușit să facă o medie și au stabilit că majorarea va fi de 15% și se va aplica de la 1 august.

Legea votată în Parlament prevedea o dublare a alocațiilor, însă liberalii susțin că a fost o lege populistă, susținută de PSD, deși social democrații știau că nu sunt bani, dar au preferat să arunce ”bomba” în ograda PNL.

”Legea o vom aplica și vom crește alocațiile începând cu 1 august. Procentul de creștere va fi prezentat de premier, este în avizare proiectul de lege și va fi prezentat în următoarea ședință de Guvern. 

Va fi în jurul a 15%, iar de la 1 ianuarie vom face o altă creștere a alocațiilor. Nu ne oprim aici”, a declarat ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

Cîțu a mai spus că nu sunt bani și din cauza cheltuielilor suplimentare legate de Covid, care doar în perioada stării de urgență au fost de 5 miliarde de lei.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

1 COMENTARIU

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău