Cod portocaliu de ploi torențiale în zona de munte din Prahova

0

Meteorologii au emis, luni dimineață, un nou cod portocaliu de ploi torențiale, atenționare care va fi valabilă în zona de munte. În restul județului este în vigoare un cod galben de averse. Prahova nu scapă de ploi nici marți când va intra în vigoare, în special pentru zona de munte, o informare meteo de instabilitate accentuată.

Atenționarea ANM de cod portocaliu va intra în vigoare, luni, la ora 21.00, și va fi valabilă până la ora 21.00.

„În vestul și sudul Moldovei, nordul Dobrogei, nordul și nord-estul Munteniei, precum și în estul și sud-estul Transilvaniei instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină”, a precizat ANM.

Aversele, spun meteorologii, vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și pe arii restrânse 50…60 l/mp.

În restul județului Prahova, luni, până la ora 21.00, este valabil un cod gallben de ploi torențiale. Potrivit ANM, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie și, izolat, grindină.

Pe durata codului galben, „ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 20…25 l/mp și izolat 30…40 l/mp”.

Prahova nu scapă de ploi nici marți, 21 iulie, când, începând cu ora 12.00, va intra în vigoare o informare meteo, în special pentru zona de munte, unde instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, posibil, vijelii și grindină. „Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 30…35 l/mp”, a precizat ANM. 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău