Jandarm din Prahova, plasat sub control judiciar. Înmatricula mașini furate din străinătate

0

Un jandarm din Prahova (41 ani) a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, după ce anchetatorii au descoperit că făcea parte dintr-o rețea care înmatricula ilegal mașini furate din străinătate.

Un alt bărbat de 31 de ani, capul rețelei, a fost reținut pentru 24 de ore și urmează să fie propus instanței pentru arestare preventivă.

Comunicatul IJP Prahova

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Prahova au efectuat 7 percheziții domiciliare, în municipiul Ploiești și în orașul Plopeni, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București.

Acțiunea a vizat o grupare specializată în trafic internațional cu auto furate din străinătate, în cauză fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăinuire, fals material în înscrisuri oficiale, fals sub semnătură privată și uz fals.

În fapt, începând cu anul 2019, persoanele bănuite ar fi achiziționat autoturisme  despre care cunoșteau că provin din săvârșirea unor fapte penale, solicitând unor terțe persoane falsificarea seriei de şasiu şi a documentelor de identificare ale acestora, în vederea valorificării pe teritoriul României, în scopul obţinerii de profit.

Totodată, la cererea unor persoane interesate, ar fi solicitat și întocmirea de documente specifice falsificate (card valabilitate inspecţie tehnică periodică şipoliţă de asigurare de răspundere civilă obligatorie), aparent emise de autorităţile bulgare, necesare circulaţiei autovehiculelor înmatriculate în Bulgaria pe drumurile publice din România.

20 de persoane au fost aduse la sediul poliției pentru audieri.

De la locațiile vizate au fost ridicate mai multe bunuri susceptibile a proveni din activitatea infracțională, precum telefoane și înscrisuri (documente specifice înmatriculării de vehicule, contracte de vânzare-cumpărare, facturi).

Cercetările continuă în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor săvârșirii faptelor și luarea măsurilor legale.

VIDEO

 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău