Două decese asociate COVID, în Prahova, în ultimele 24 de ore. Numărul total al pacienților a ajuns la 813

0
, Image: 499945775, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: ronstik / Alamy / Alamy / Profimedia

Informare de presă privind situația COVID-19 în Prahova, 13 IULIE 2020.

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 813 persoane au fost confirmate cu noul coronavirus, dintre care 40 au decedat, iar 161 au fost declarate vindecate și externate.

Printre ultimele persoane confirmate, conform informațiilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, se numără și zece angajați ai unei primării din județul Prahova (n.r. Primăria Brazi- detalii AICI).

A fost demarată ancheta epidemiologică și testat întreg personalul (45 de persoane).

Ca urmare a acestei situații, reprezentanții primăriei respective, împreună cu reprezentanții DSP Prahova, vor stabili măsurile privind derularea activității în perioada următoare.

În spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă, sunt internați 12 pacienți, dintre care 8 sunt ventilați.

Potrivit informațiilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova cele 2 persoane decedate, în data 12 iulie, erau de sex masculin. U

na dintre persoanele decedate avea 67 de ani, fusese internată pe 26 iunie și ulterior transferată la Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” București, unde a decedat.

A doua persoană decedată avea 73 de ani și fusese internată în data de 3 iulie.

Cele două persoane aveau comorbidități: diabet zaharat tip II, boală cardiacă ischemică, HTA, tulburări de ritm cardiac, obezitate.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.

Au fost efectuate verificări la 317 de persoane dintre cele care aveau recomandare de izolare la domiciliu, alte 278 de persoane au fost legitimate, iar 98 șoferi au fost opriți în trafic în vederea efectuării controalelor specifice acestui context. Au mai fost verificate și 74 de societăți comerciale.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 90 de sancțiuni, în valoare de 26100 de lei.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău