”Să ni se dea, să ni se facă, pentru că ni se cuvine”. Poate, dar dacă nimeni nu o face, e mai bine să trăim în jeg?

2

Pornim discuția de la o imagine, trimisă de o cititoare. Am avut și o scurtă discuție, care a supărat-o.

Vă relatez povestea pe scurt, pentru că am convingerea că adevărul e (ca de obicei) la mijloc: nici pentru contribuabili nu se face ceea ce trebuie, dar nici contribuabilii nu dau semne că ar vrea să schimbe situația.

Concret, imaginile trimise de respectabila doamnă erau însoțite de următorul text:

„Așa arată spațiul verde de lângă blocuri, strada Padina, în spatele blocului 52. Noroc că s-a mai uscat! O să ne invadeze șerpii și șobolanii! Vai de viața noastră cu așa primar!”

Că de la actualii edili nu avem mari așteptări, asta e deja clar, tot ceea ce mai putem aștepta fiind… alegerile locale. Doar că, una e domeniul public, cu totul altceva fiind spațiul verde din jurul blocurilor, cel de care locatarii ar trebui să aibă grijă.

Sunt astfel de spații care arată de îți e mai mare dragul să le vezi. Cu o coasă, uneori cu o motocoasă, iese câte un locatar, toaletând grădina. Nu participă toți locatarii. Unii nu se pricep, unii nu au chef, dar au contribuit cu câte ceva, fie și plătind un omuleț să facă asta. Nu e un efort fantastic, iar locul arată civilizat.

Știți cum e… dacă oamenii sunt civilizați, atunci se poate. Nu își aruncă pungile cu gunoi pe geam, nu zboară chiștoace de la ferestre, nu așteaptă să vină cineva să le facă, pentru că ei sunt contribuabili și au drepturi.

În acest context, am întrebat-o pe stimata doamnă: ”Locatarii ce păzesc?”

S-a supărat: ”Nu îmi place atitudinea dvs., chiar m-ați luat peste picior!”

I-am explicat cât se poate de civilizat, că sunt situații în care nu trebuie să așteptăm de la nimeni, putând chiar noi să ne facem viața mai ușoară, mai frumosă. A înțeles, însă a adăugat că sunt blocuri la care cei de la parter ”s-au împroprietărit” cu spațiile dintre blocuri, iar locatarii de la etaje sunt nevoiți să suporte situația.

Nu, chiar nu sunt nevoiți, decât dacă doresc să caute o scuză pentru a nu face nimic. Există numere de telefon de la Poliția Locală, le apelați, eventual trimiteți sesizări și la Primărie, apoi avem despre ce să discutăm. Multe sesizări ajung și la noi, iar rezultatele apar după publicare, deși nu aceasta este prima opțiune. Cert este că funcționează.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

2 COMENTARII

 1. Poate ar trebui sa ne tragem și apă și să ne racordam singuri la rețeaua de apă potabilă din Orașul Pantelimon.Si canalizare , tot singuri trebuie sa ne facem.Nu mai zic de fosele septice
  Să mergem din poarta in poartă și să atentionam lumea sa- și tragă canalizare iknamumeasa- și tragă canalizare Vai ce- mi vine să plâng , de mila autorităților!!;
  Buna
  suna- mă sa te învăț ce sa faci dacă dorești apa în orașul Pantelimon

  Vine o vreme

  Domnule Prim Procuror,

  Subsemnata Silvia Radulescu C domiciliul oraș Pantelimon jud Ilfov,.

  Formulez prezenta plângere,

  Împotriva reprezentanților autorităților

  Consiliul județean Ilfov

  Canal Apă Ilfov

  Primăria orașului Pantelimon

  Prefectul județului Ilfov

  Ministerul Mediului

  Guvernul României

  Pentru următoarele motive

  Din anul ,2012, de când am achiziționat imobilul de la adresa de mai sus,

  Fac zeci de plângeri la reprezentanții autorităților enumerate mai sus,

  Prin care solicit

  Îmbunătățirea Calității vieții în Orașul Pantelimon

  Prin

  Extindere rețelei de

  Iluminat public

  Asfaltarea străzilor

  Extinderea și racordarea la rețeaua de apă potabilă, modernizarea rețelei de canalizare

  Modernizarea

  Transportului public în Orașul Pantelimon, pentru a cuprinde toate zone orașului nu doar Drumul fermei, unde locuiesc distinși și distinse doamne ,iar noi restul populației, ne chinuim mai râu că animalele in jeg mizerie împuțiciune și sobolanime fara apă fără iluminat public expuși bolilor de toate felurile

  Coronavirus,ciuma holera ,hepatită, TBC ,samd datorita existentei in permanenta în zona a wc- zeilor în curte , foselor septice interzise deja de lege,a șobolanilor ,șoarecilor cadavrelor de animale de tot felul, șoareci șobolan ,.câini pisici chiar și oi sau cai pe măgari am auzit samd

  Maldăre de gunoaie sunt în jurul lacului Dobroiești, maldăre de gunoaie sunt le câmpuri, samd

  Și stați așa că vine primăvara, vin căpușele puricii, țânțarii șopârle muște viermi de tot felul samd

  Nu mai spun de cel mai periculos virus Invenție proaspătă Coronavirus , iar eu nu am apă potabilă să mă spăl pe mâini.!!!!

  Am in schimb fose septice și la unii wc,- urî in curte că în evul mediu interzise deja de lege!!!

  Din acest motiv in localitate se pot prolifera bolile când sunt inundații datorita retelelelor de canalizare vechi și vai de ele de supra încărcate, plutesc dejecțiile pe străzi și nimănui nu-i i pasa .

  În calitate de cetățean al României dar și al orajului Pantelimon, vă informez că viața oferita de autoritățile aceste țări și ale județului Ilfov, nu respecta standardele cerute de Constituția României motiv pentru care mă constitui parte vătămată pt alterarea nivelului meu de viață și pt că sunt astfel expusa la tot felul de boli inclusiv Coronavirus cu suma de 2(doua milionane de euro) deoarece sunt in permanenta amenințată de proliferarea bolilor din cauza nepăsării autorităților enumerate.

  Pentru aceste motiva vă solicităm să dispuneți conform legii.

  Menționăm că vom face dovada celor afirmate cu sutele și zecile de memorii adresate autorităților

  Enumerate mai sus .

  Fotografia atașată, este nimica toată fața de grozăviile peste care dam la tot pasul.

  Cu stima și respect

  Silvia Radulescu

  Tel 0737239979

  Trimis din Yahoo Mail pe Android

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău