Spitalul Câmpina s-a umplut de pacienți și suspecți COVID. O infirmieră acuză că nu sunt combinezoane

1

Explozia de îmbolnăviri cu coronavirus din Prahova din ultima perioadă a umplut aproape Spitalul Municipal din Câmpina, care este suport COVID.

Astfel, în prezent sunt internați aici 49 de pacienți, bolnavi și suspecți COVID-19, deși în starea de urgență au fost doar câteva persoane tratate de coronavirus.

Citește și Lista companiilor din Prahova unde au fost depistați angajați cu COVID în ultimele zile

Aseară, la intrarea în tură, o infirmieră susține că nu a primit și combinezon, deși spitalul este aproape plin de bolnavi COVID.

”Colegele mi-au spus că asistenta şefă le-a cerut să se echipeze minimal, deci ca într-o zi normală: vizieră, calotă halat impermeabil, botoşi, mănuşi. Când am intrat pe tură sâmbătă seară, eu am cerut şi am primit un combinezon Dar cum ştiu că nu m-am infectat de la ele, dacă au lucrat aşa neprotejate? Noi stăm toate într-un spaţiu destul de mic”, a declarat infirmiera Maria Chioru, pentru libertatea.ro.

Managerul spitalului susține că există suficiente stocuri de echipamente de protecţie.

“Tocmai am avut din nou discuţii cu toţi şefii de secţie, avem tot ce ne trebuie. În depozit sunt în acest moment 1.500 de combinezoane, care ne ajung pentru aproximativ două săptămâni. Oricum, aprovizionarea se face din mers, sunt mereu note de comandă în lucru. Potrivit normativului, s-a intrat în funcţie de acţiune, cu echipamentul respectiv. Dacă un infirmier, de exemplu, trebuie să spele un bolnav, are nevoie de combinezon. Când face doar curăţenie în salon, combinezonul nu este necesar, merg celelalte echipamente de protecţie”, a declarat Călin Tiu pentru sursa citată.

 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

1 COMENTARIU

  1. vai saracuta de ea !!! Dar nu ne spune si ca spitalul a stat cu doar 2 pacienti 3 luni de zile si au taiat „frunza la caini” in timp ce-si luat banii 100%…

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău