Lista localităților din Prahova unde jandarmii au intervenit pentru îndepărtarea urșilor. Reacția prefecturii

0

Jandarmii prahoveni au intervenit în mai multe localități pentru alungarea urșilor, care au ajuns până în gospodăriile oamenilor.

Astfel, după ce observatorulph.ro a publicat articolul Sătenii din Bertea, terorizați de urși. Mărturia unui localnic: ”Unii își țin copiii în casă din cauza virusului, noi din cauza ursului”, Prefectura Prahova a transmis următorul punct de vedere:

În ultima săptămână, Inspectoratul Județean de Jandarmi Prahova a avut 13 intervenții pentru alungarea urșilor, prezenți în vecinătatea gospodăriilor, în localitățile: Bușteni, Azuga, Sinaia și Bertea.

În comuna Bertea, prezența unui urs a fost sesizată de două ori, luni, 25 mai 2020, de către localnici și autoritățile locale. O echipă de jandarmi și unul dintre paznicii silvici au intervenit pentru alungarea lui.

Citește și Mesaj RO-Alert transmis în Prahova. Un urs a coborât la Bertea

La Instituția Prefectului a ajuns și o solicitare din partea Primăriei Bertea pentru a fi remediate aceste probleme.

Adresa a fost înaintată către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, urmând ca, imediat ce va fi comunicată procedura operațională de intervenție, să fie luate măsurile care se impun în astfel de cazuri.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău