Trenuri aglomerate pe ruta Brașov-Ploiești-București. Călătorii nu poartă măști. Reacția CFR

0

Deși sunt obligatorii prin legea stării de alertă, distanțarea socială și masca de protecție rămân doar pe hârtie în multe dintre trenurile CFR.

Digi a difuzat aseară imagini surprinse sâmbătă seara într-un tren regio al CFR care a circulat pe ruta Brașov-Ploiești-București în care sunt surprinși foarte mulți călători care stau pe scaune unul lângă altul și mulți nu poartă măști, existând riscul unei contaminări, în eventualitatea că ar exista persoane infectate cu SARS-CoV-2.

Reacția CFR: Păstrarea distanţei sociale ţine de nivelul fiecărui călăto

„În această situaţie discutăm de o problemă generală. În al doilea rând, CFR Călători face filtre la urcarea în tren, deci verifică în capetele de secţie, acolo unde are personal, verifică legalitatea călătoriei, verifică existenţa biletului şi a rezervării. În funcţie de acestea noi facem şi suplimentări ale trenurilor în circulaţie, pentru a putea oferi cât mai multe locuri tuturor persoanelor care accesează trenul respectiv.

 

Şi mai există o situaţie: ca acei călători care fac parte dintr-o familie, care oricum nu poartă mască în casă, şi ceilalţi călători care lucrează împreună şi nu au această mască de protecţie, aceştia s-au grupat şi sunt împreună în grupuri în tren.
În rest, în aceste situaţii, păstrarea distanţei sociale ţine de nivelul fiecărui călător, de nivelul de conştiinţă al fiecărui călător, al fiecărui om care este în acel tren”, a afirmat reprezentantul CFR” a declarat Adrian Vlaicu, director de comunicare CFR Călători, citat de hotnews.ro.
*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău