Din 18 mai cadrele didactice trebuie să se prezinte la școală!

0

Din 18 mai, cadrele didactice din Prahova vor fi obligate să se prezinte la școală, cel puțin o zi pe săptămână,  chiar dacă toate cursurile se susțin online până la sfârșitul anului școlar.

Decizia a fost transmisă directorilor de școli din Prahova de către conducerea inspectoratului școlar județean în urma unei videoconferințe.

Recomandarea este ca profesorii să meargă la școală cel puțin odată pe săptămână, de preferat în ziua metodică, pentru a completa în catalog notele în vederea încheierii situației școlare până pe 12 iunie.

Există însă și situații în care directorii au solicitat cadrelor didactice să susțină orele online chiar din incinta unităților de învățământ, pentru că, odată cu ieșirea din starea de urgență, aceștia figurează în activitate la școală.

Profesorii și învățătorii din județ vor fi obligați să completeze și o fișă de pontaj și una de activitate, în baza cărora vor putea fi plătiți până la finalul acestui an școlar. 

În plus, diriginții claselor a 8-a vor transmite un tabel cu elevii care vor participa la orele de pregătire din perioada 1- 12 iunie.

Acestea se vor desfășura după un program de cel mult 4 ore/zi, cu respectarea distanțării sociale.

Dascălii și elevii de clasa a opta vor fi obligați să poarte măști la intrarea în școli.

Vom reveni cu detalii.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău