Florin Cîțu nu este de acord cu premierul Orban: ”Nu există în discuție la Ministerul Finanțelor o variantă pentru șomajul tehnic la bugetari”

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, exclude o variantă care a plecat chiar de la premierul Ludovic Orban.

Primul ministru afirmase că povara acestei perioade trebuie suportată de toată lumea, nu doar de cei din sectorul privat, de aceea a fost elaborat un proiect prin care angajaţii de la stat vor intra într-o formă de şomaj tehnic.

„Toţi trebuie să preluăm pe umerii noştri din greutatea crizei care este provocată de această epidemie. La ora actuală sunt peste 1,5 milioane de angajaţi din mediul privat la care putem adăuga toţi cei care au activităţi în cadrul PFA, intreprinderilor familiale sau altor forme de activitate ale profesiilor liberale. Practic, nu putem să lăsăm numai pe umerii lor suportarea acestei crize şi din cauza asta am hotărât, împreună cu ministrul Muncii şi cu ministrul Finanţelor, să găsim o soluţie ca şi în sectorul public să existe o formă de preluare a acestei greutăţi, printr-o formă de solidaritate, mecanism pe care l-am gândit şi din raţiuni epidemiologice, pentru a reduce riscul de răspândire”, a declarat Orban.

Chiar și ministrul Muncii, Violeta Alexandru, subliniase că se discută propunerea lui Orban, însă decizia trebuie asumată de întreaga echipă.

„Nu există aşa ceva în discuţie în Ministerul Finanţelor Publice şi nu este ceva ce eu aş susţine în acest moment. Astăzi este nevoie de fiecare om în administraţia publică”, a declarat, luni seară, la Digi 24, Florin Cîţu.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău