Viitoarea ordonanță militară ar putea relaxa restricțiile de circulație pentru persoanele de peste 65 de ani

0

Intervalul orar în care persoanele de peste 65 de ani pot ieși la cumpărături ar putea fi modificat odată cu o nouă ordonanță militară.

Măsura ar putea fi luată pentru evitarea aglomerației la cumpărături, mai ales odată cu apropierea sărbătorilor de Paște.

„Intelegem nevoia oamenilor de a-si asigura bunurile de strica necesitate, evaluam in permanenta situatia. Daca specialistii vor propune noi masuri, Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta cu siguranta va decide in acest sens si daca va decide, va fi dispusa o anumita interdictie prin Ordonanta Militara. E importanta o analiza inclusiv referitoare la posibilitatea de a diferentia un alt interval orar, sau poate chiar a mari, pentru ca la inceputul intervalului 11-13 foarte multe persoane vor sa iasa la cumparaturi” a declarat secrtarul de stat în MAI, Bogdan Despescu, la Antena 3.

Reamintim că vârstnicii pot ieși din case doar în intervalul orar 11-13 pentru rezolvarea problemelor de strictă necesitate, respectiv între orele 20-21 pentru a-și plimba animalele de companie sau pentru a se îngriji de animalele domestice. În schimb, pentru urgențe medicale nu există o restricție de circulație.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău