Cât mai costă viața unui pacient mort. Spitalul Câmpina a plătit doar 5000 de lei pentru decesul lui Sabin Ciurcă

Sabin Ciurcă, din Făget, Prahova, a murit la 25 de ani, după ce a fost plimbat între patru spitale din județ. Deși suferea de pancreatită acută, el a fost considerat suspect COVID-19, motiv pentru care niciun medic nu și-a asumat o intervenție chirurgicală care i-ar fi putut salva viața. Testul a ieșit negativ la câteva ore după ce tânărul a murit la Spitalul Municipal Câmpina.

Marian Ciurcă, tatăl lui Sabin, a povestit aseară, în emisiunea observatorulph.ro LIVE, a cărei înregistrare o puteți urmări AICI, cum s-a stins din viață, pe un pat de spital, fiul său.

Acesta acuză cadrele medicale că au refuzat să-i trateze corespunzător fiul, de teamă să nu se infecteze cu COVID, deși Sabin revenise din Germania pe 7 martie și nu avea simptome.

Citește aici povestea: Un prahovean de 25 ani a murit după ce a fost plimbat între patru spitale. Considerat suspect de Covid, testul a ieșit negativ în ziua decesului

Singura măsură dispusă până acum în urma tragediei familiei Ciurcă a fost o sancțiune de 30.000 de lei aplicată de către DSP Prahova Spitalului Municipal Câmpina (detalii AICI).

Din această sumă, reprezentanții spitalului au achitat doar 5000 de lei pentru că, potrivit legislației în vigoare, unitățile sanitare care plătesc în 48 de ore sancțiunile date de DSP, beneficiază de o reducere de 50% din minimum amenzii, care a fost în cazul de față 10.000 de lei.

Reamintim că Sabin a lăsat în urma lui o văduvă și o fetiță de numai o lună.

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596