100 de familii sărmane ajutate de un preot prahovean din Plavia – Jercălăi

Sunt zile în care nu toți stăm în case. Sunt zile în care să ieși justificat pentru a-ți ajuta semenii înseamnă enorm.

Se spune că atunci când faci o faptă bună cel mai bine este să nu te știe nimeni. Fă-o și mergi mai departe, în anonimat. Ai făcut-o pentru cineva care avea nevoie, nu pentru tine.

Sunt însă și situații, ca cea prezentă, în care ceilalți ar trebui să vadă, cu speranța că și ei pot face fapte similare. Sunt mulți oameni cu posibilități, care ar putea să ajute. Nu-i obligă nimeni și nimeni nu le ridică statuie pentru asta.

Aflăm despre acțiuni caritabile și nu mereu publicăm articole despre ele, tocmai pentru că ar trebui să țină de firesc. Le apreciem, le mulțumim celor care le-au făcut și mergem mai departe. Uneori, dacă ni se par ieșite din comun și am vrea să le publicăm, cei care le-au făcut nu doresc să se știe… și mergem mai departe.

Cunoașteți subiectul sensibil legat de slujitorii bisericii, despre care mulți spun că nu se implică. Până la urmă, ține de fiecare preot să facă asta, în funcție de cum simte. Am mai prezentat cazuri de preoți prahoveni care nu pot sta impasibili și o vom mai face, chiar dacă unii îi vor critica. Măcar de ar fi cei mai mulți ca ei…

Este și cazul preotului paroh Florin Cristian Farcaș, la Parohia Plavia-Jercălăi Protopopiatul Urlați. A vizitat 100 de familii fără posibilități, cărora le-a dus de mâncare. ”Noi am pregătit cu mare drag toate. Avand în vedere situatia din țara noastră doresc să ma implic pentru a ajuta persoanele nevoiașe. Altceva nu știu ce să vă mai spun… nu sunt un bun… povestitor.”

Nu trebuie să ne mai spuneți nimic. E suficient. Vă spunem noi, în numele acelor oameni: Mulțumim!

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596