Semnalați eventuale abuzuri comise de polițiști sau jandarmi, dar nu distribuiți fake-uri. Priviți cu atenție imaginile și veți realiza că sunt în neregulă

În ultimele zile au fost semnalate o serie de nereguli comise de câțiva polițiști sau de jandarmi. Având în vedere numărul extrem de mare de verificări, putem spune că abuzurile sunt izolate.

Atunci când un abuz este evident și poate fi probat, este de datoria dumnevoastră si a noastră să îl semnalăm. Chiar dacă sunt cazuri izolate, ele nu trebuie să existe, iar șefii polițiștilor și jandarmilor au obligația să își sancționeze imediat subalternii care deonorează uniformele și instituțiile MAI.

Din păcate, există și foarte multe cazuri fake, distribuite fără discernământ. Unii o fac cu rea intenție, alții doar din naivitate.

Să luăm exemplul acestei imagini. Rețelele de socializare au fost invadate de o scenă, în care un polițist pare că intenționează să lovească un copil cu piciorul. Mediul online s-a scandalizat instant, distribuind imaginea și exprimâdu-si revolta.

Priviți totuși cu atenție imaginea… Vi se pare că este una din aceste zile? Merg cumva copiii la școală și au ghiozdane în spate? În plus, vestimentația este una specifică sezonului cald, ceea ce nu a fost cazul în aceste zile.

Imaginea poate fi de la o simulare, așa cum multe au fost făcute în acțiunile de prevenție făcute de polițiști prin școli. Nu apare o filmare care să prezinte contextul și nu este precizat locul presupusului abuz. Nici măcar nu este clar dacă este din România. Scoasă din context, imaginea poate induce în eroare cu ușurință, dacă nu sunteți atenți la detaliile enumerate anterior.

Au existat și situații în care imaginile au fost reale, dar erau mult mai vechi decât perioada care le era atribuită, însă contextul era perfect pentru amatorii de fake news. Vezi cazul coșciugelor din Italia, o imagine pusă pe seama numărului mare de persoane decedate din cauza coronavirusului, deși imaginile aveau câțiva ani și erau de după o tragedie navală.

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău