#staiacasa. Incursiune în timp la Muzeul Ceasului „Nicolae Simache” din Ploiești

0

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova a găsit o soluție pentru a atrage atenția publicului, chiar dacă, momentan, au fost suspendate temporar activitățile culturale. Legătura cu persoanele pasionate de istorie, dar nu numai, s-a mutat acum în mediul online. Astăzi, Muzeul Ceasului propune o incursiune în timp nu doar despre ceasornice, ci inclusiv o istorie a Ploieștiului.  

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova, prin secțiile din subordine, și-a mutat activitatea în mediul online.

„Pe lângă filmele de prezentare a secțiilor noastre, specialiștii muzeului își continuă documentarea pentru a prezenta publicului, în mediul online, informații inedite despre obiectele și piesele pe care le avem în dotare. De exemplu, săptămâna aceasta o să avem o prezentare de cărți poștale din perioada interbelică, cu referire la anul 1920, o colecție valoroasă în contextul actual, având în vedere că prezentăm intervențiile care au avut loc în acea perioadă cu privire la gripa spaniolă. Specialiștii noștri își desfășoară activitatea de documentare la muzeu, iar textele sunt scrise acasă”, ne-a explicat Mihai Dumitrache, managerul interimar al Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova.

Muzeul Ceasului propune astăzi o incursiune în timp în istoria ceasurilor, dar și a Ploieștiului.

Documentarul propus nu este numai o prezentare a obiectelor expuse, cele mai multe cu valoare unicat, ci descrie o perioadă importantă în dezvoltarea Ploieștiului.

Știați, de exemplu, că prima petrecere a Revelionului din Ploiești a avut loc în 1903, la propunerea lui Luca Elefterescu, prefectul de Prahova, care a deținut patru mandate în perioada 1893-1895, 1900-1901, 1904-1907 și 1910-1914? Și, tot el, este cel care a dispus construirea clădirii care, ulterior, avea să devină, la propunerea profesorului Nicolae Simache, Muzeul Ceasului.

Filmul documentar a fost realizat de Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova – secția Muzeul Ceasului Ploiești. (Vezi AICI)

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău