Sunt ploieșteni care nu au ce pune pe masă. Nu-i putem lăsa așa!

Pandemia a adus la pachet și probleme sociale grave, care se acutizează pe zi ce trece. Este momentul să demonstrăm că suntem o comunitate, nu doar indivizi izolați, preocupați doar de ce au în frigidere.

Unii dintre noi avem ce pune pe masă, avem încă posibilitatea de a ne acoperi nevoile primare. Hrana de zi cu zi este una dintre aceste nevoi. Avem oricum prostul obicei de a cumpăra mai mult decât ne trebuie, nu de puține ori produsele alimentare ajugând la gunoi.

Este momentul să demonstrăm că putem fi altfel, gândindu-ne și la cei pentru care un coltuc de pâine este rația zilnică pentru a supraviețui. Este momentul să încetăm să mai judecăm oamenii pentru situațiile cumplite în care se află. Nu întotdeauna este vina lor. Poate au greșit, poate nu, dar sunt tot oameni au nevoie de sprijin, nu de critici. Putem face asta pentru ei!  Ignorându-i acum, i-am putea condamna la moarte.

În evidențele ASSC Ploiești sunt peste 21000 de pensionari, de peste 65 de ani, care nu au pensii speciale. Nu toți au nevoie de sprijin, cei mai mulți reușind să se descurce prin forțe proprii sau cu ajutorul familiilor. Din păcate, sunt și cazuri foarte grave, oamenii uitați de familii, oamenii în imposibilitatea de a se deplasa. Această categorie este permanent actualizată. Se adaugă și familiile dezmembrate, mame care au copii în întreținere, care au rămas fără venituri. Sunt copii cu unul dintre părinți decedat sau părăsiți de unul dintre părinți. Ei nu au nicio vină. Dacă părintele alături de care au rămas se descurcă… e bine, dacă nu, atunci copiii nevinovați suferă. Tot de la ASSC primesc sprijin și oamenii străzii.

Dacă până acum am susținut campanii pentru dotarea spitalelor, continuând și de acum să o facem, pentru a fi de folos comunității, nu autorităților, ne îndreptăm de acum atenția și către cei mai nevoiași oameni din Ploiești.

Vă asigurăm că nu vom încuraja nemunca, acele false cazuri sociale cu limuzine la porți. Pentru asta ne-am adresat ASSC Ploiești (Administratia Serviciilor Sociale Comunitare), unde există o evidență a pesoanelor cu reale dificultăți financiare. Lista este deschisă, conștienți fiind că vremurile care vin aduc noi cazuri care au nevoie reală de sprijin. Și nu doar de alimente au nevoie angajații ASSC și voluntarii din acestă campanie. Pentru ei sunt necesare și echipamente de protecție, adecvate acestor zile.

Am luat deja legătura cu reprezentanții ASSC, care se aflau la muncă, organizând distribuția puținelor alimente pe care au reușit să le strângă. Susținem astfel apelul lor către societățile comerciale care doresc să se implice în această acțiune. Acestea sunt rugate să doneze alimente neperisabile, care vor fi distribuite prin intermediul Administrației Serviciilor Sociale Comunitare, către ploieștenii vulnerabili în această perioadă. Produsele se strâng la Cantina ASSC, din cartierul Mihai Bravu, pentru ca mai apoi să fie distribuite cu ajutorul voluntarilor, acțiune pentru care și noi ne-am declarat disponibilitatea. Îmbucurător este că sunt deja suficienți voluntari, trist este că deocamdată nu au prea multe de împărțit, dar știm că și asta se va rezolva foarte curând.

De menționat că societăților comerciale le este oferit pe loc contract de sponsorizare către ASSC Ploiești, în baza căruia pot să scadă din impozit, un motiv în plus ca gesturile lor să nu fie împovărătoare. Pentru confirmare și relații suplimentare reprezentanții comunității locale de afaceri pot contacta direct Administrația Serviciilor Sociale Comunitare la telefon 0751.107.674 (Cantina Socială Ploiești).

Nu ne întrebați ce fac edilii în aceste zile, pentru că deja este inutil să mai discutăm acum despre ei. Nu este acum momentul să mai facem reproșuri, conștienți că va veni și vremea decontului. A devenit evident că ne putem descurca și singuri, fără să-i uităm pe puținii oameni din aparatul administrativ, care chiar fac eforturi pentru a nu-i lăsa pe cei mai năpăstuiți dintre noi. Tot respectul pentru efortul lor!

Vă mulțumim pentru implicare și revenim cu detalii despre efectele acestui demers! Sperăm ca această acțiune, destinată exclusiv ploieștenilor, să fie dezvoltată și de comunitățile din celelalte localități prahovene.

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596