Ministerul Sănătății, recomandare pentru persoanele cu astm: Nu modificați schema terapeutică!

Persoanele cu forme moderate și severe de astm au un risc mai mare de a dezvolta forme complicate în urma unei infecții cu noul coronavirus, precizează Ministerul Sănătății, care recomandă pacienților să nu modifice schema terapeutică recomandată de medic.

Ministerul Sănătății a publicat pe pagina de Facebook noi recomandări, de data aceasta pentru persoanele care prezintă forme moderate și severe de astm.

Principalul sfat este să respecte cu strictețe măsurile de autoprotecție.

1️⃣ distanțare fizică față de alte persoane,
2️⃣ evitarea pe cât posibil a părăsirii locuinței,
3️⃣ igiena strictă a mâinilor și obiectelor cu care intră în contact,
4️⃣ evitarea aglomerației.

„Este recomandat ca pacienții diagnosticați cu astm (adulți și copii) să NU își oprească medicația din proprie inițiativă, inclusiv corticosteroizii inhalatori sau orali, fără a consulta un medic. Administrarea medicației trebuie realizată conform recomandărilor medicului curant. În cazul unei exacerbări a simptomelor specifice astmului, este recomandat ca pacienții să urmeze planul terapeutic recomandat și să ia imediat legătura cu medicul curant în vederea stabilirii celui mai eficient tratament”, mai precizează Ministerul Sănătății.

Prin urmare, spune Ministerul Sănătății, nu modificați schema terapeutică și nu eliminați sau adăugați medicamente în schema terapeutică fără recomandarea unui medic!

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău