Ce fac oamenii care locuiesc la altă adresă decât cea din buletin când ies din casă? Răspunsul MAI: ”Fac sport!”

0

Sute de mii de români, care nu locuiesc la adresa din buletin, nu știu cum să completeze declarația pe propria răspundere pentru a ieși din casă.

Din păcate, nici autoritățile nu au găsit o soluție pentru ei. Asta rezultă din declarația penibilă a ministrului MAI, Marcel Vela, la Digi24.

Întrebat ”Cum trebuie să procedeze cei care locuiesc la altă adresă decât cea din buletin?”, ministrul Vela a răspuns: Face o declarație că el locuiește acolo și a ieșit să facă sport omul”.

Acesta nu a clarificat însă și ce se întâmplă cu oamenii respectivi dacă merg la muncă sau cumpărături de la domiciliul care nu figurează în buletin? 

Ministrul MAI: ”Pentru plimbatul câinelui nu e nevoie de declarație, doar de buletin”

Acesta a precizat că declarațiile pe propria răspundere și adeverințele de la angajator pot fi prezentate și pe telefon.

Reamintim că mai puteți ieși din casă doar în baza unor documente, respectiv adeverință de la angajator și declarație pe propria răspundere că mergi la muncă, respectiv doar declarație pe propria răspundere dacă mergi la cumpărături, medic, îngrijire copil/vârstnic.

Așadar, puteți ieși din casă doar pentru următoarele scopuri:

a) deplasarea in interes profesional, inclusiv intre locuinta/gospodarie si locul/locurile de desfasurare a activitatii profesionale si inapoi;

Descarcă de AICI model adeverință angajator, nu e necesară ștampila societății

b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acopera necesitatile de baza ale persoanelor si animalelor de companie/domestice, precum si bunuri necesare desfasurarii activitatii profesionale;

Descarcă de AICI model de declarație pe propria răspundere, care poate fi scrisă de mână

c) deplasarea pentru asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta;

d) deplasarea din motive justificate, precum ingrijirea/ insotirea copilului, asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati ori deces al unui membru de familie;

e) deplasarile scurte, in apropierea locuintei/gospodariei, legate de activitatea fizica individuala a persoanelor (cu excluderea oricaror activitati sportive de echipa), cat si pentru nevoile animalelor de companie/domestice;

f) deplasarea in scopul donarii de sange, la centrele de transfuzie sanguina;

g) deplasarea in scop umanitar sau de voluntariat;

h) deplasarea pentru realizarea de activitati agricole;

i) deplasarea producatorilor agricoli pentru comercializarea de produse agroalimentare.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău