În Prahova se distribuie cantități ridicole de materiale de protecție în spitale. O jumate de mască/om

0
2922

Un prim lot de materiale sanitare menite să protejeze cadrele medicale împotriva coronavirusului au ajuns în Prahova. Raportate la numărul de medici și asistenți medicali, primul lot de materiale sanitare este insuficient și se va epuiza rapid. Poate chiar acum, când citiți aceste rânduri, acestea au devenit ”gunoi”.

Observatorulph.ro a primit în ultimele zile numeroase semnale de alarmă trase de medici și asistenți privind lipsa materialelor de protecție în eventualitatea unui contact cu suspect/bolnav de coronavirus. Chiar și la Ambulanța Prahova, prima în linia ”frontului” COVID-19, angajații au fost nevoiți să-și procure singuri mănuși și măști de protecție. La fel se întâmplă și la majoritatea spitalelor de stat din Prahova, unde comenzile managerilor s-au lovit de același răspuns din partea furnizorilor: 0 stocuri! (detalii AICI)

Ce fac autoritățile? Potrivit Prefecturii Prahova, măștile și combinezoanele distribuite de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență au ajuns marți la Spitalul Județean de Urgență Ploiești și Serviciul de Ambulanță Județean, la DSP Prahova, la ISU Prahova, Spitalul de Pediatrie Ploiești, Spitalul Municipal Câmpina și Spitalul Orășenesc Sinaia astfel:

 1. MATERIALE PENTRU INSPECTORATUL JUDEȚEAN DE URFENȚĂ PRAHOVA ȘI SERVICIUL DE AMBULANȚĂ PRAHOVA
  • 250 măști FFP2
  • 200 măști FFP3
  • 100 combinezoane
 2. MATERIALE PENTRU DIRECȚIA DE SĂNĂTATE PUBLICĂ PRAHOVA
  • 225 măști FFP2
  • 100 măști FFP3
  • 50 combinezoane
 3. MATERIALE PENTRU SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ PLOIEȘTI
  • 200 măști FFP2
  • 100 măști FFP3
  • 50 combinezoane
 4. SPITALUL MUNICIPAL CÂMPINA – 25 măști FFP2
 5. SPITALUL DE PEDIATRIE PLOIEȘTI – 25 măști FFP2
 6. SITALUL ORĂȘENESC SINAIA – 25 măști FFP2

Un calcul simplu ne arată că în multe spitale nu ajunge nici măcar o mască de angajat! Așadar, rămâne cum am stabilit:  în cazul unei îmbolnăviri în masă a populației, spitalele de stat din Prahova nu sunt pregătite să facă față crizei. ”Doamne ajută-ne!”

sursa foto: arhiva observatorulph.ro

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here