Răspunsul Casei Județene de Pensii privind cozile formate în afara instituției: starea de urgență impune accesul unui număr limitat de persoane

casa_1661c.jpg

casa_1661c.jpg

Cozile din afara sediului unde se află Casa de Pensii sunt generate că în aceeași clădire se află mai multe instituții publice, iar accesul în incinta lor se face etapizat. Sistarea activității cu publicul nu poate fi făcută întrucât nu există nicio dispoziție în acest sens. Dimpotrivă, premierul Ludovic Orban a solicitat ca instituțiile publice să asigure continuitatea serviciilor.

În incinta unde se află Casa Județeană de Pensii Prahova, funcționează și Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă, precum și Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială. Accesul limitat în interiorul clădirii a dus la formarea aglomerației în afara sediului amintit, după cum ne-a mărturisit Grațiela Chițu, consilier superior la CJP Prahova.

Vezi detalii și imagini de la Casa de Pensii Prahova, luni dimineață

Deși oamenii ar trebui să mențină o distanță de siguranță între ei, mulți au preferat să se îmbulzească, în speranța că vor intra mai repede, dar, în același timp, expunându-se și unor pericole privind starea de sănătate.

Deși s-a vehiculat că mulți dintre cei prezenți au mers să se îmbulzească pentru biletele de tratament, reprezentanții Casei de Pensii din Prahova susțin că, până la ora 10.00, pentru acest serviciu au fost doar trei vârstnici. În plus, sunt mulți care vin pentru celelelalte servicii și, în unele cazuri, pentru un singur dosar se prezintă și câte două-trei persoane, după cum ne-a mai spus Grațiela Chițu.

Reprezentanții instituțiilor din subordinea Ministerului Muncii susțin că, până în prezent, nu au primit nicio dispoziție pentru suspendarea activității cu publicul, însă au obligația de a respecta măsurile impuse de starea de urgență, printre care și cea amintită mai sus.

Foto: Claudiu Vasilescu

casa_142f1.jpg

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău