Iluminatul public de pe traseul tramvaiului 101 din Ploiești va fi modernizat

0
unnamed_64bd0.jpg

unnamed_64bd0.jpg

Primăria Ploiești anunță semnarea contractului de finanțare pentru proiectul „Eficientizare consumuri energetice în municipiul Ploiești – sistem iluminat public traseu tramvai 101 Bd. Republicii – Str. Gheorghe Doja – Str. George Coșbuc – Str. Stefan Greceanu – Str. Nicolae Bălcescu – Str. Stefan cel Mare – Str. Democrației – Gara de Sud” .

Astfel, se va realiza modernizarea iluminatului public aferent căilor de circulație ale liniei de tramvai 101, prin înlocuirea celor 608 echipamente existente cu 604 aparate de iluminat cu LED. Se va avea în vedere și înlocuirea corpurilor de iluminat în cele 10 stații de așteptare pentru călători prin soluții bazate pe LED.

Proiectul include și  implementarea unui sistem de telegestiune a iluminatului, bazat pe Open Source Data, cu furnizare de API și facilități de optimizare a consumului energetic, prin care să se monitorizeze și să se controleze individual și pe grupuri funcționarea a 604 de puncte luminoase precum și a cutiilor electrice ce deservesc instalația.

De asemenea, se va realiza și montarea de panouri fotovoltaice, care vor deservi corpurile de iluminat din stațiile de așteptare pentru călători.

Totodată, se va efectua reîntregirea și extinderea sistemului de iluminat cu 166 puncte luminoase cu tehnologie LED și 64 stâlpi noi, metalici, pentru acoperirea zonelor fără iluminat public, în special a căilor de circulație pietonală.

Lucrările propuse se vor desfășura pe traseul liniei 101 de tramvai, cu o lungime totala de 4,217 km de circulație rutiera.

Cheltuielile totale ale proiectului sunt în valoare de  11,478,350.03 lei.

sursa: Primăria Ploiești

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău