fe7492952360fc420e187d061072d674_ef49e.jpg

Centrul de Ecologie și Antropologie al Muzeului Județean de Științele Naturii Prahova s-a deschis la Muzeul „Flori de Mină” din stațiunea montană Cheia.

Centrul va funcționa la etajul acestui muzeu și va avea o sală de conferințe, secretariat și bibliotecă, care au fost dotate ca rezultat al unui proiect premiat de Rafinăria Petrotel-Lukoil Ploiești, la secțiunea spiritualitate și cultură, în cadrul primei ediții a Concursului de Proiecte Sociale și Culturale organizat de Compania Lukoil, defășurat anul trecut pe teritoriul României.

În cadrul proiectului se vor derula activități specifice de educație ecologică orientate către profesori, elevi, studenți, turiști, localnici, programe în aer liber.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Prin intermediul workshop-urilor organizate sunt evidențiate oportunitățile de dezvoltare culturală și turistică a stațiunii montane Cheia și împrejurimi, prin turism ecologic, etno-turism, turism religios, pentru conștientizarea patrimoniului natural și cultural al zonei.

În urma atelierelor de educație ecologică se urmărește dezvoltarea nivelului de cunoaștere și implicare a tuturor factorilor responsabili, într-un parteneriat axat pe ocrotirea mediului în primul rând.

Pe de altă parte, prin activitățile proiectului, aria vizată va beneficia de cartografiere ecologică pentru a cunoaște nu numai potențialul ecologic, ci și patrimoniul cultural imaterial, tradiții, obiceuri locale.

sursa: muzbioph.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Observatorul Prahovean
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg