Accesul în spitalele din Prahova, restricționat din cauza epidemiei de gripă

0
41f49979c03e9d434b083bcf8ee986ef_3f050.jpg

41f49979c03e9d434b083bcf8ee986ef_3f050.jpg

Ministerul Sănătății a anunțat astăzi, oficial, declanșarea procedurilor pentru epidemia de gripă, din cauza creșterii cu aproape 100% a îmbolnăvirilor din ultima săptămână. În acest sezon au fost raportate peste 7000 de cazuri și 18  morți, două decese fiind înregistrate în Prahova.

Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății, printre măsurile care se impun în spitale odată cu epidemia de gripă se numără limitarea accesului vizitatorilor în toate unităţile sanitare, în special în unităţile cu risc, refacerea urgentă a stocurilor de antivirale necesare pentru tratamentul infecţiilor respiratorii acute, instituirea tratamentului profilactic cu antivirale la contacţii pacienţilor internaţi, vaccinarea urgentă a personalului medical rămas nevaccinat și refacerea urgentă a stocurilor de antiseptice şi dezinfectante pentru asigurarea igienei riguroase a mâinii şi suprafeţelor.

Medicul specialist Adrian Streinu Cercel a precizat și care sunt simptomele gripei: ”În gripă sunt durere de cap, dureri de ochi, bolnavul simte globii oculari undeva în fundul capului, în ceafă. Are o stare general proastă, îl dor mușchii, articulațiile, se simte ca și cum ar fi bătut. Face febră, dar nu strănută, nu tușește. Simptomele respiratorii apar cam după 24-48 de ore de la debutul acesta al bolii, cu febră, dureri de cap, dureri musculare, dureri articulare, poate să fie chiar și diareea prezentă”.

Medicii recomandă spălarea temeinică a mâinilor, evitarea aglomerațiilor și purtarea măștilor de protecție.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here