1b403335-c707-474a-860e-4596a4e6b0d7_67689.jpg

Sute de studenți ai Universității Petrol și Gaze din Ploiești sunt de mai bine de două săptămâni într-o situație de-a dreptul revoltătoare. Banii pentru bursele de studii și cele sociale nu le-au fost virați în conturi, deși acest lucru trebuia să se întâmple începând cu data de 17 ianuarie. 

Nemulțumirea studenților este cunoscută de conducerea Universității, însă în ciuda numeroaselor întrebări adresate la secretariatul facultăților, aceștia susțin că nimeni nu i-a lămurit care este motivul real al întârzierii și când vor primi banii. 

Contactat telefonic cu privire la această situație, rectorul Universității Petrol și Gaze Ploiești, Mihai Coloja a declarat că din punct de vedere financiar, universitatea are banii pentru bursele studenților, însă aceștia nu pot fi virați către beneficiari din cauza creditelor care trebuiesc semnate de către Minister. Concret, documentele sunt la semnat, iar până când Ministerul Educației și Cercetării nu-și va da acordul, bursierii nu-și vor primi banii. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Întrebat care este motivul real al întârzierii burselor și când vor fi virați banii studenților, Mihai Coloja a declarat că situația se datorează departamentului Contabilitate al Universității, care s-a mișcat ceva mai greu în acest an. Totodată rectorul UPG Ploiești este optimist și susține că banii vor începe să ajungă în conturile studenților începând de miercuri după amiază sau, cel târziu, în cursul zilei de joi, în funcție de cât de repede sau greu se mișcă și băncile prin intermediul cărora vor fi făcute transferurile, creditele urmând să fie semnate chiar astăzi de către reprezentanții Ministerului.

sursa foto: Sandra Herea

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Din anul 2013 face parte din echipa Observatorul Prahovean. Spune că mai are multe lucruri de învățat, nu s-a plictisit și nu vrea să facă altceva.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg