Cum s-a transformat Ploieștiul într-un bâlci oribil, cu tarabe improvizate pe trotuare și în parcuri

0
targ-hale_390ea_aa3d8.jpg

targ-hale_390ea_aa3d8.jpg

Cei care revin în Ploiești după ani buni constată, cu tristețe, că orașul nu s-a schimbat deloc în bine. Dimpotrivă, Municipiul arată mai rău decât acum 5-10 ani: murdar, cu străzi pline de gropi și tarabe amplasate haotic în piețe, parcuri și pe trotuare.

De ani de zile, primăria nu a reușit să elimine aspectul de bâlci oribil, unde trecătorii își fac cu greu loc printre vânzătorii de haine, alimente și chinezării de tot felul care și-au apmplasat tarabele de-a valma prin tot orașul. Și asta nu doar în perioada sărbătorilor de iarnă sau de Paști, ci aproape permanent.

Cum s-a ajuns în situația asta? 

În anul 2016, Consiliul Local a aprobat un regulament privind amplasarea spațiilor comerciale, care ar fi trebuit să intre în vigoare în 2017. Documentul prevede inclusiv modelul de tarabe agreat de autorități astfel încât să dispară ”țigănia” din oraș.

De atunci și până în prezent aleșii locali au amânat în fiecare an, inclusiv pentru 2020, punerea în aplicare a regulamentului respectiv, astfel încât trotuarele și spațiile verzi vor rămâne în continuare un imens talcioc, specific unui târg de provincie din secolul trecut.

Studiu de caz: tarabele din zona Halelor Centrale

În luna decembrie a anului trecut, trotuarele din zona Halelor Centrale au fost ocupate cu barăci oribile din OSB unde s-au vândut de toate: de la chiloți și șosete, până la șuncă de porc sau portocale. Cei care au aprobat amplasarea tarabelor au fost consilierii care fac parte din Comisia pentru valorificarea patrimoniului, servicii către populaţie, comerţ, turism, agricultură şi promovare operaţiuni comerciale.

Este vorba de Dănescu Ştefan – preşedinte, Stanciu Marilena – secretar și membrii Vîscan Robert-Ionuţ, Dragulea Sanda, Mateescu Marius Nicolae, Văduva Sorin și Hodorog Bogdan.

Cel puțin așa rezultă dintr-un răspuns al Primăriei Ploiești transmis la solicitarea ziarului nostru, pe care îl publicăm aici:

tarabe_d39ad.jpg

Interesant este că în aceeași perioadă, alte tarabe au fost înșirate în fața monumentului istoric Halele Centrale, la un pseudo-târg de iarnă organizat de SC Hale și Piețe SA, condusă de membri sau simpatizanți ALDE, iar la o aruncătură de băț, SGU a înșirat numeroase corturi în Parcul Toma Socolescu. 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău