kk-6_11092.jpg

Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” a vorbit la Digi24 despre pericolul răspândirii coronavirusului care a provocat până acum îmbolnăvrirea a peste 2000 de persoane și a ucis alte 56.

Medicul Streinu Cercel a declarat că acest virus se transmite în general prin aer și generează un sindrom respirator, cu tuse, care este o tuse iritativă, se tușește mult în această infecție cu coronavirusuri și ca atare, dacă punem mâna la gură și apoi punem mâna pe masă, dacă eu am coronavirus, persoana care va veni după mine, stând cu mâna pe masă nu face altceva decât să se contamineze pe mână, după care își duce mâna la gură sau la nas și se infectează.

Ca atare, contactul direct și contactul cu suprafețele este un la fel de bun mijloc de transmitere ca și calea respiratorie. Deci nu trebuie să ne limităm în această poveste strict la calea respiratorie, ci și la contaminarea suprafețelor de contact.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Ne protejează masca sau contaminăm cu ea involuntar?

Masca de protecție ajută cu o singură condiție: să fie folosită o singură dată și după aceea să fie aruncată la un loc de unde să fie colectată și distrusă. O mască cu care te-ai dus acasă și ai pus-o pe masă, în bucătărie sau sufragerie, nu face altceva decât să-i contamineze pe ceilalți din jurul tău. Trebuie să fim atenți la lucrurile simple. Spunem ok, folosiți mască! OK și pe urmă tu ce faci cu ea? Unde o arunci? O arunci pe stradă, eventual la un coș de gunoi? Nu! Ele trebuie colectate în mod organizat, atrage atenția profesorul Cercel.

Citește articolul integral pe digi24.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg