aaaaaaaaaa_9fd1b.jpeg

O hotărâre a Consiliului Local Ploiești de anul trecut prevede scoaterea la închiriere a locurilor de parcare de la bloc începând din 2020. În timp ce primarul Adrian Dobre susține că aplicarea hotărârii ar trebui amânată, la intrarea în blocuri au apărut afișe cu documentele necesare pentru participarea proprietarilor de mașini din oraș la licitație.

Potrivit proiectului aprobat de majoritatea PSD-ALDE din Consiliul Local Ploiești, anul acesta primăria ar trebui să organizeze, prin SGU, o licitație pentru locurile de parcare. Tarifele sunt următoarele: în zona A - 150 de lei/an, în zona B - 140 de lei/an, în zona C - 130 de lei/an, iar în zona D - 120 de lei/an (detalii AICI). 

Ieri, primarul Dobre a susținut o conferință în care a criticat hotărârea aleșilor locali, propunând amânarea punerii în aplicare. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Din păcate, toată această isterie generată a creat o situație total neplăcută cu privire la parcările condominiale din Ploiești. Există, bineînțeles, un foarte mare grad de așteptare din partea cetățenilor din municipiul Ploiești pentru acest lucru și această hotărâre despre care am spus din capul locului că nu este aplicabilă, pentru că avea foarte multe inadvertențe a generat această situație generală total neplăcută”, a susținut Adrian Dobre, primarul municipiului Ploiești, care a catalogat actul normativ drept „un joc al PSD” (detalii și VIDEO AICI).

De partea cealaltă, viceprimarii PSD și ALDE, Cristian Ganea și George Pană, s-au întâlnit miercuri cu reprezentanții Uniunii Asociațiilor de Proprietari din Ploiești să pună la punct ultimele detalii ale acestui proiect.

Citește și: Hotărârea privind parcările de la bloc din Ploiești, momentan în stand-by. Primăria vrea să afle statutul terenurilor

”In urma discutiilor s-a stabilit că în prima fază se va trece la inventarierea și stabilirea regimului juridic al terenurilor arondate asociatiilor de Proprietari, urmând ca pe masura finalizării acestei procedurii asociațiile sa fie anunțate de catre SGU, pentru a depune documentațiile aferente obtinerii locurilor de parcare, conform HCL 521/2019. Prin urmare, depunerea documenhtatiilor conform art. 12 din HCL 521/2019 se amana pana la finalizarea acestei proceduri de aflare a statutului juridic al ternurilor arondate asociatiilor, precum si a suprfetelor disponibile pentru parcarile viitoare” se arată într-un comunicat al UAP.

Printre proprietarii de mașini din Ploiești s-a răspândit însă vestea că ar putea să-și rezerve, contra cost, locurile de parcare mult disputate cu vecinii.

Astfel, șoferii sunt nerăbdători să participe la licitația anunțată de autoritățile locale, cu atât mai mult cu cât la intrările blocurilor au apărut afișe cu documentele necesare înscrierii la licitație. Vom reveni cu informații actualizate asupra acestui subiect.

aaaaaaaaaa_9fd1b.jpeg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
director editorial
Mai multe despre autor și articolele sale
Este ziarist din 1997 și a colaborat cu mai multe instituții de media locale și naționale până în 2007, când a devenit editor coordonator al www.observatorulph.ro, liderul actual al presei prahovene.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg