bebe1_c02c7.jpg

Se menține natalitatea în scădere în țara noastră. Cu doar 178.000 de nou-născuți, România înregistrează un nou record negativ, pentru al doilea an consecutiv. Specialiștii spun că fără o politică prin care familiile să fie stimulate să aibă copii nu vom reuși să redresăm declinul demografic.

Natalitatea în scădere ar putea duce în curând la probleme sociale.

Anul trecut, numărul nașterilor nu a mai depășit numărul deceselor în nicio lună, scrie stirileprotv.ro, potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Cei mai mulți copii au fost născuți în intervalul iulie-august, în timp ce în decembrie-ianuarie au fost cele mai puține nașteri.
De cealaltă parte, numărul deceselor explodează în ianuarie, luna friguroasă de iarnă, când bolile se agravează.

Anul trecut este însă anul cu cel mai mic număr de nașteri din ultimii 53 de ani, potrivit datelor INS și a celor de la Evidența Populației.

Una dintre cauze este migrația, spune purtătorul de cuvânt al Institutului Național de Statistică.

Știrea integrală, pe știrileprotv.ro

Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: www.picart-studio.ro

bebe1_910ba.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg