carti-de-identitate-2019-atentie-mare-se-schimba-cartile-de-identitate-vor-contine-amprente-si-vor-578893_7374d.jpg

Noile acte vor avea elemente de securitate sporită, iar la cererea părinților pot fi eliberate și înainte de împlinirea vârstei de 2 ani.

Ministerul Afacerilor Interne supune dezbaterii publice un proiect de Ordonanţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea unor acte normative care cuprind dispoziţii privind evidenţa persoanelor şi actele de identitate ale cetăţenilor români.

Extrase din prevederile proiectului:

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Cetățenilor români li se eliberează acte de identitate:

a) începând cu vârsta de 14 ani, până la data asigurării infrastructurii tehnice necesare eliberării cărții electronice de identitate;

b) începând cu vârsta de 12 ani, de la data asigurării infrastructurii tehnice necesare eliberării cărții electronice de identitate.

Opțional, se poate elibera carte electronică de identitate înainte de împlinirea vârstei de 12 ani, la solicitarea unuia dintre părinți, a reprezentatului legal, a persoanei desemnate din cadrul serviciului social public sau al unui organism privat acreditat, destinat protecției speciale a copilului, separat temporar sau definitiv de părinți, unde se află minorul, sau a persoanei căreia i-a fost dat în plasament copilul.

Proiectul este supus dezbaterii publice și poate fi lecturat integral AICI.

carti-de-identitate-2019-atentie-mare-se-schimba-cartile-de-identitate-vor-contine-amprente-si-vor-578893_9b515.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist din 1993. 10 ani de radio, 15 de TV și alternativ presă scrisă. ”Am ales presa online pentru că este singura unde nu există limite în exprimare.”
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg