Cum sunt umiliți tinerii polițiști. ”Dacă îi vedeți îmbrăcați sumar, să nu credeți că au luat-o razna!”

0
angajati-mai-uniforme.f.nadea-roscovanu_8083d.jpg

angajati-mai-uniforme.f.nadea-roscovanu_8083d.jpg

Sindicatul polițiștilor Europol atrage atenția asupra faptului că agenții care abia au ieșit de pe băncile școlilor de poliție, inclusiv cea din Câmpina, sunt trimiși pe teren în uniforme subțiri, de vară. Ministrul de Interne susține că nu sunt bani pentru ținute noi de iarnă.

Comunicatul Europol:

Cu toate că au trecut aproape 3 luni, dezinteresul și nepăsarea șefilor care stau în birouri la căldură, face ca astăzi să vedeți pe străzi polițiștii care nu au cu ce să se îmbrace și tremură de frig. Chiar dacă pare a fi o chestiune banală, în realitate această bătaie de joc la adresa colegilor tineri transmite un mesaj subliminal, și anume că instituției nu le pasă de soarta lor. În aceste condiții, cum putem să avem pretenția ca aceștia să fi eficienți și să își dea interesul pentru a oferi un serviciu de calitate?

Mai mult, am primit sute de mesaje din partea colegilor ambelor promoții (septembrie/noiembrie 2019) despre faptul că nu au primit mijloacele elementare pe care ar trebui să le aibă în dotare. Aici vorbim despre lipsa cătușelor, lipsa armamentului, lipsa spray-urilor iritant lacrimogene sau despre lipsa tomfelor. Practic, acești polițiști sunt trimiși cu capul înainte la intervenții unde sunt expuși agresiunilor, fără a avea capacitatea logistică de a reacționa.

Așadar, dacă în aceste zile veți vedea polițiști tineri în uniformă, îmbrăcați sumar, să nu credeți că au luat-o razna sau că forțează vara, ci efectiv nu au alternativă decât să poarte mai multe straturi de haine „civile” pe dedesubt.

Față de această incompetență managerială, am solicitat intervenția urgentă a conducerii Poliției Române de a se implica pentru îndepărtarea acestor disfuncționalități. Din primele informații pe care le-am primit din partea acestora, ni s-a comunicat ca uniforma de iarnă va repartizată începând cu data de 23 decembrie la agenții de poliție. Rămân însă problemele referitoare la șefii inconștienți care profită de noii agenți și îi expun unor riscuri forțate, planificându-i singuri în serviciu și fără să aibă mijloacele din dotare.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, susține că nu au fost prevăzuți bani în buget pentru cei aproape 3.500 de polițiști care se află în această situație, dar promite că aceștia vor primi uniformele de iarnă în săptămânile următoare.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău