Zeci de prahoveni se implică în proiecte pe termen lung! De Sărbători poți face o faptă bună și pentru altfel de cauze

0
casute_carti_b8e87.jpg

casute_carti_b8e87.jpgTrei proiecte care vor aduce plusvaloare comunității sunt la un pas de a fi realizate. Totul, datorită a zeci de oameni care se implică în a asculta, a empatiza și a dona pentru acele fapte al cărora impact este pe termen lung. Astfel, datorită Cercului de Donatori Ploiești, zeci de copii nevoiași vor avea asigurată o masă caldă, alte sute de elevi vor avea un amfiteatru nou, iar iubitorii de carte își vor putea ostoi pofta de lectură cu bibliotecile din parcuri.

La ediția de toamnă a Cercului, cea cu numărul 12, aproape 50 de persoane au donat sau și-au luat angajamentul să vireze, în perioada următoare, diverse sume, astfel încât cele trei proeicte înscrise în „arena leilor“ să-și atingă scopul.
În total, suma adunată se ridică la 13.200 lei, bani care vor fi direcționați către Proiectul Asociației Trambulina, Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu“ Ploiești și către cele cinci căsuțe pentru cărți în Ploiești, Câmpina, Breaza și Nistorești.

Asociația Trambulina din Ploiești care luptă pentru combaterea abandonului școlar, oferindu-le copiilor care provin din medii defavorizate, un ajutor educațional, social și personal, a strâns promisiuni de plată în valoare de 5.000 lei. Prin acest sprijin financiar, cei de aici își vor extinde serviciile, asigurând astfel masa calda și materiale educaționale celor 17 copii din centru.

Renovarea amfiteatrului Școlii Gimnaziale „Nicolae Bălcescu” din Ploiești este una dintre ambițiile comune ale profesorilor, elevilor și părinților. Proiectul a strâns promisiuni de plată în valoare de 5.000 lei și astfel vor putea cumpăra tot lemnul necesar renovării băncuțelor noului amfiteatru.
Pentru că fondurile adunate aici nu erau suficiente pentru lucrarea integrală, elevii școlii din Ploiești s-au pus pe lucru, au realizat diverse decorațiuni de Sărbători pe care le-au comercializat în cadrul unui târg de profil. Banii adunați de ei aau fost de puțin peste 10.000 de lei.

Denisa Voicu și-a propus să înființeze „Căsuța cu cărți“ în patru orașe din Prahova, proiect care vine în întâmpinarea celor care vor să citească, dar n-au timp sau abonament pentru a merge la o bibliotecă, dar și pentru a stârni curiozitatea celor care cred că lectura în varianta clasică este desuetă.  Proiectul său a strâns promisiuni de plată în valoare de 3200 lei și astfel va putea realiza cinci căsuțe pentru cărți în Ploiești (două), Câmpina, Breaza și Nistorești.

Încă se pot face donații pentru oricare dintre proiecte în contul contul Fundației Comunitare Prahova sau ne direct, la sediul acestora. Cont bancar: IBAN RO61 RNCB 0205 1348 8900 0001 deschis la Banca Comercială Română S.A.– Sucursala Prahova. Banii vor ajunge la proiectul ales până la jumătatea lunii decembrie.

„În cele 12 ediții ale Cercului de Donatori Ploiești împreună cu peste 450 de donatori am susținut 34 de inițiative locale și am acordat fonduri în valoare de 127.750 lei. Din 2014 Fundația Comunitară Comunitară organizează bianual evenimentul de strângere de fonduri – Cercul de Donatori Ploiești”, precizează organizatorii unuia dintre cele mai frumoase, elegante și de suflet evenimente derulate în Prahova.

Foto: Sorin Petculescu

casute_carti_ef8da.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău